ACABA YANLIŞ MI ANLADIM…  “KRİZ BEKLİYORUZ, BİR KAÇ KİŞİNİN ÖLÜMÜ NEDİR Kİ?”

ACABA YANLIŞ MI ANLADIM… “KRİZ BEKLİYORUZ, BİR KAÇ KİŞİNİN ÖLÜMÜ NEDİR Kİ?”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dün, Mutfak Sanatları Merkezi’nde (MSM)  “Yeni Normalleşme Süreci” konusunu gastronomiye bağlayarak gazetecilerle bir araya geldi. İyi niyetinden, kent sevgisinden, çalışkanlığından ve gayretinden şüphe duymadığımız başkan Şahin, ‘temizlik, hijyen, sağlık, güven veren gastronomi, sürdürülebilirlik” gibi kavramlar üzerinden ‘sofra’nın bizim toplumumuzda ne denli birleştirici olduğunu  anlattı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler gibi isimlerde katılarak yeni sürece olan katkılarını dile getirdiler.

Soru sormaya fırsat bulamadığımız toplantıda iki küçük detay dikkatlerden kaçtı. Bu konuyu dün ele almak istiyordum ama parmağıma çivi battığı ve klavye kullanmakta zorlandığım için ancak bugüne kaldı.

Birincisi,Covid-19’u ‘yaratıcıya’ havale eden ve bunun bir ‘imtihan’ olduğunu söyleyen esnaf temsilcisi Ömer Küsbeoğlu’nun belki de istemsizce dile getirdiği ve satır aralarına sıkışıp kalan, “Kentimiz normalleşmeye başlıyor. Ancak bir ekonomik kriz bekliyoruz. Bunun için  basın dahil  tüm sektörlerle ilgili raporlarımızı hazırladık. Kent yöneticileri ile Ankara’ya gidip ilgililerine bunu sunacağız” sözleri oldu. Çünkü kimse kent ihracatındaki yüzde 46’lık düşüşe, pandemi sürecinin olumsuzluklarına, aylardır kapalı kalan iş yerlerine, işsizlik ve büyüme rakamlarının beklentilerin altında kalmasına rağmen “kriz” lafı fala etmiyordu. Bunu kendisinden detaylı şekilde açıklamasını bekliyoruz.

İkincisi ise, birkaç yıl önce ŞEHRİN TANITIMI kapsamında düzenlenen “Bulgur Festivali ”ne ramak kala bir ajansın yaptığı “Havaalanına Füze Atıldı” haberine olan tepki idi. 101 çeşit bulgur yemeği ile ülkenin ve dünyanın birçok yerinden davet edilen misafirlere bu vesile ile Gaziantep tanıtılacaktı.

O dönem, kanlı terör örgütü IŞİD’in, “birkaç asabi gencin toplandığı” bir yapı gibi görülmesinden vazgeçilmiş ve karşılıklı çatışmalar başlamıştı. Her gün Kilis’e birkaç roket düşüyordu. Bunların birisi de Gaziantep Havaalanı'nın yakınına düşmüştü. Haber yapılınca başta Almanya olmak üzere bazı ülkeler uçuşları askıya aldı. Ortalık karıştı. Dönemin valisi, Ahmet’i, Mehmet’i, hatta rektörü bile yerel medyaya ayar vermeye kalkıştı.

İşte bu olayı, hazır gazetecilerle bir araya gelirken yeniden hatırlatan Başkan Şahin, lafı corona vakaları ve ölümleri ile ilgili yapılan haberlere getirerek, “Birkaç kişinin ölümü bu kente fayda sağlamaz. Biz yaşatmaktan yanayız” dedi.

Dünyanın en iyi 9 kentinden biri olarak gösterildiğimize dikkat çeken Başkan Şahin’in, özetle corona ölümlerinin “kentin imajı” ile örtüşmediğini bu tür bir  üslupla dile getirmesi bende “yeni normal dönemin medya ayarı” algısı yarattı.

Yuvarlama ve Antep kahkeli toplantının, lezzetli yanlarını bir kenara koyacak olursak, aklımda kalan iki şey:

-Kriz bekliyoruz

-Bir kaç ölüm kentimize yarar sağlamaz oldu…

Mutfak Sanatları Merkezi’nde servis malzemelerinin ultraviyole ışınlı dolaplarda dezenfekte edildiğini söylediler.

Eeee, mutfak malzemesi bu, edilir elbet…

Önemli olan, düşüncenin ultraviyole olmadan, doğal yoldan dezenfekte edilmesi...

 

4.06.2020 (Murat GÜREŞ)

DİĞER YAZILAR

ATATÜRK’E HAKARET EDENLER VE SORUŞTURMA AÇILAN ÖĞRETMEN

ZEKİ ABİ VE BENİM SİNEMAM NİYE YOK?

MAYIS HÜZÜNLERİ

AÇLIK, GURUR ve PATATES TORBASI

SİYASİ SİMGE BAKIMINDAN 128 VE GAZİANTEP’TE MUHALEFET

KULUN OLMAM AMA KÜLÜN OLURUM...

BİR KENTTEN, SAHTE CENNET YARATMAK

"AKREP GİBİSİN KARDEŞİM"

PROKRÜST YATAĞI, AVUKATLAR ve GERÇEKLİK