ÖZGÜR ÖZEL, REİS REİSOĞLU VE GAZİANTEP İÇİN NE DEDİ?

CHP İl başkanlığı görevinden istifa eden Reis Reisoğlu meselesinde, dün Ankara'da neler yaşandı? Perde arkasında neler oldu?

ÖZGÜR ÖZEL, REİS REİSOĞLU VE GAZİANTEP İÇİN NE DEDİ?

 

CHP Genel Merkezi'nde bir süredir tartışmaların odağında olan Gaziantep il örgütü ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Genel Başkan Özgür Özel'in daveti üzerine dün Ankara’ya giden Reis Resioğlu partisinin grup toplantısına katıldı.Genel Başkan Özgür Özel, toplantıda sözü bir yerde Gaziantep'e getirerek önemli bir işaret verdi.

İŞTE O KONUŞMA

Özel, CHP Grubuna hitap ettiği konuşmasının son kısmında, "31 Mart’ta Türkiye kazanacak, Türkiye İttifakı kazanacak. Edirne il başkanım, Van il başkanım, İstanbul il başkanım, Budur il başkanım, Trabzon il başkanım, Gaziantep il başkanım. Ayağa kalkın başkanlarım. Türkiye’yi ayağa kaldırın. Atatürk sizden partisini iktidar yapmanızı bekliyor. Atatürk ‘Sinop’a gidin, Erzurum’da çalışın, Tekirdağ’ı kazanın, İstanbul’u kaybetmeyin, İzmir’de rekor kırın’ diyor. ‘Bilecik’i sakın ha tekrar geri alın’ diyor. Atatürk’ün partisi iktidar olmak için sizden görev bekliyor. İl başkanlarım örgütü ayağa kaldırın, partiyi ayağa kaldırın.Yolunuz açık olsun, gidin ve bu seçimi kazanın. Size güveniyor ve inanıyorum" diyerek salonda bulunan Reis Reisoğlu'nun istifasının kabul edilmediğini dile getirmiş oldu.

BAŞ BAŞA GÖRÜŞME

Grup toplantısının ardından Reisoğlu ile başbaşa bir görüşme gerçekleştiren Genel Başkan  Özel, kendisine "Gaziantep başarılı olmak istediğimiz bir şehir. Parti aidiyetine, parti disiplini ve örgüt menfaati için fedakarca çalıştığına inancım tam. İl başkanlığı görevine devam ederek, CHP'yi en iyi şekilde temsil etmeni ve yerel seçimden başarı ile çıkarmanı istiyorum" diyerek yola Reisoğlu ile devam edeceğini belirtti. 

 NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde ön seçime giren meclis üyeleri listelerinde kota ve kontenjan uygulanmasına tepki gösteren ve radikal biçimde istifa kararı alan CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu'nun bu istifası genel merkez tarafından kabul edilmedi. Bu durumda il başkanıyla birlikte görevlerinden ayrılan 19 yönetim kurulu üyesinin sözkonusu girişimi geçersiz kılınmış olacak. Ancak, Reis Reisoğlu'nun ayrıntılı açıklamayı Gaziantep'e döndüğünde yapması bekleniyor.

 

27.02.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR