EKONOMİ

Gaziantep’ten ABD’ye Tedarik Fırsatları Açılıyor!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) nisan ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur’un başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında, TOBB ETÜ Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliği ile organize edilen yapay zekâ eğitimine dikkat çeken Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “Geçtiğimiz günlerde TOBB ETÜ Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Eğitmeni Ayşegül Bulut Atalay’ın katılımıyla, organ üyelerimize yönelik ‘İş Dünyasında ve Günlük Hayatta Yapay Zekâ Uygulamaları’ eğitimi gerçekleştirdik. Gerçek şu ki, istemesek de yapay zekâ artık hayatımızın her alanında kendine yer buluyor. Gaziantep Ticaret Odası olarak, zamanın gerekliliklerine uyum sağlamak bizim başlıca sorumluluğumuz. Teknolojik gelişmelere ayak uydurmanın yanı sıra, bu gelişmelere üyelerimizin adaptasyonunu sağlamak da görevimiz. Eğitimimize katılan tüm organ üyelerimize ve düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GTO’nun nisan ayındaki faaliyetleri hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak ise, ABD-Çin ticaret gerilimine dikkat çekerek, “ABD’de birçok ürün grubunda tedarik açığı oluşmuş durumda ve ithalatçılar alternatif tedarik arayışında. Türkiye neden bu tedarikçilerden biri olmasın? Neden Gaziantep öne çıkmasın? Yüksek üretim kapasitemiz, esnek yapımız ve lojistik avantajlarımızla Türkiye, bu dönemde alternatif bir tedarik merkezi olabilir. ABD’deki tedarik açığını Türkiye doldurabilir” sözlerini kullandı.

Özdurak, Gaziantep’in önemli üretim üsleri arasında yer aldığını ifade ederek, “Gaziantep gibi merkezler, bu potansiyelin ana taşıyıcısıdır. Eğer gerekli adımlar zamanında atılırsa, yaşanan kriz kalıcı bir kazanıma dönüşebilir. ABD ithalatçılarının çeşitlendirme eğilimi göz önünde bulundurularak; halı, tekstil, plastik, kimya gibi sektörlerde öne çıkma fırsatımız bulunuyor. Özellikle hazır giyim ve ayakkabı-terlik sektörlerinde önemli fırsatlar doğmaktadır. Ancak bazı ürün gruplarındaki antidamping vergilerinin kaldırılması için de girişimlerde bulunmalıyız. Burada firmalarımıza bir hatırlatma yapmak istiyorum: Tedarik zincirindeki boşluklardan yararlanmak istiyorsak, standartlara tam uyum sağlamalıyız. Kaliteyi artırmadan ve standartlara uyumlanmadan bu fırsatlar kalıcı hale gelmez. Dünya sürekli rekabet ediyor; biz de kendimizi geliştirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu