YAŞAM

Gaziantep’e Su Yatırımları: 52 Milyar TL Hedefi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; güçlü altyapısı, deneyimli personeli ve geniş makine parkı ile ülke genelinde halkın yaşam standartlarını artıracak projelere imza atmaktadır.

Su’da Sıfır İsraf

Her geçen gün değeri artan su, DSİ aracılığıyla sağlıklı içme suyu başta olmak üzere, tarım, enerji, hizmet ve çevre gibi birçok sektörde kullanılmaktadır. “Su’da Sıfır İsraf” prensibiyle çalışan DSİ, özellikle tarım ve sanayide suyun yarattığı olumlu etkiler sayesinde yeni istihdam olanakları da sağlamaktadır.

22 Yılda Gaziantep’e Yaptığı 52 Milyar TL Yatırım

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son yıllarda hizmete alınan tesislerin yanı sıra devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Balta, “1954 yılından itibaren ülkemizin kalkınması amacıyla inşa edilen büyük barajlarla depolanan su, içme, sanayi suyu üretimi, hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atık su arıtımı ve taşkın kontrolü gibi çeşitli alanlarda kullanılmakta. Son 22 yılda Gaziantep’e yapılan 52 milyar TL’lik yatırımla birlikte 78 tesis kazandırdık ve bu yatırımlar halkımızın gönlünde kendine yer edinmiştir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Gaziantep’e 6 Baraj ve 3 Gölet Kazandırdık

Gaziantep’in su bakımından dezavantajlı bir bölge olduğunu belirten Genel Müdür Balta, son 22 yılda 6 baraj ve 3 gölet inşa ettiklerini ifade etti. Böylece 278 milyon m³ su depolama kapasitesine ulaşıldığını aktardı.

380 Bin Dekar Araziyi Suyla Buluşturduk

Yapılan yatırımların detaylarına değinen Balta, “Modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önemlidir. Son 22 yılda toplam 380 bin dekar arazi sulamaya açılmış ve yıllık 3 milyar 267 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır.” dedi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla Gaziantep’i taşkın tehlikesinden korumak için 46 adet taşkın koruma tesisi tamamlandı. Bu tesislerle Gaziantep şehir merkezi, 91 yerleşim yeri ve 30 bin dekar alanın taşkın kontrolü hayata geçirildi.

Ayrıca, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında 5 iş tamamlanarak toplam 1 milyon 509 bin dekar alanda arazi toplulaştırma işlemi gerçekleştirilmiş, yıllık 905 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır. Gaziantep ilinde bu hizmetten faydalanan 171 yerleşim birimi bulunmaktadır.

Suyun Gücünü Gazianteplilerin Hizmetine Sunuyoruz

Gaziantep’te son 22 yılda 2 Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisinin hizmete alındığını söyleyen Balta, “Kurulu gücü 3 MW olan bu tesisler sayesinde yıllık 11 milyon kWh elektrik üretimi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Balta, “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Gaziantepliler için üretmeye ve Güneydoğu’nun parlayan yıldızı Gaziantep’i su yapıları ile canlandırmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu tesislerin yapımında en büyük destekçileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkürlerini sundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu