YURTTAŞLAR ORTAK YAYINA KİLİTLENDİ, SOKAKLAR BOŞALDI

YURTTAŞLAR ORTAK YAYINA KİLİTLENDİ, SOKAKLAR BOŞALDI

 

Türkiye, İmamoğlu ve Yıldırım’ın 23 Haziran İstanbul seçimine günler kala bir araya geldiği ortak canlı yayına kilitlenirken, yurttaşlar bulundukları her yerde yayını izledi.

 

 

23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde AKP İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım ve CHP İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünde dün akşam ortak bir canlı yayında bir araya geldi. Yurttaşlar ise tarihi buluşmayı meydanlarda kurulan dev ekranlar ve kahvelerde izledi, sokaklar boşaldı.

İstanbul’daki kahvehanelerde oturan vatandaşlar, pür dikkat programı takip etti. 23 Haziran öncesi, iki adayın karşılıklı görüşlerini ve vaatlerini ortaya koyduğu programın seçmenin oy vermesinde oldukça etkili olacağını söyleyen vatandaşlar, iki adayın böyle bir programda karşı karşıya gelmesini demokrasinin gereği olduğunu söyledi. Programı yakından takip eden birçok vatandaş, bu tablonun siyasi parti liderleri arasında da yaşanması gerektiğini belirtti.

 

Kadıköy Sahil, Bağcılar Meydan ve Bakırköy’de vatandaşlar kurulan dev ekranda ortak yayını izledi.

BAŞKENTİN GÖZÜ DE İSTANBUL’DAYDI

Tarihi buluşma, başkent Ankara’dan da yakından takip edildi. Ankaralılar, İstanbul seçmenini ilgilendiren konuların görüşüldüğü yayına yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların, yayın saatinde ekranların başına geçmesi sonucu sokaklar boşaldı. Mesai başındaki taksiciler ile kahve ve çay bahçelerine çıkan vatandaşlar da yayını topluca izleyerek, adayların performanslarını değerlendirdi. Vatandaşlar, karşılıklı saygı ve anlayış çerçevesinde bu tarz yayınların sürekli yapılması gerektiğini dile getirdi.

Bir çay bahçesinde yayını izleyen Mukadder Öztekin adlı yurttaş, 90’lı yıllarda gerçekleşen açık oturumlarla bugünkü tartışmayı kıyaslayarak, “Bence o zamanlar insanlar birbirlerine daha saygılıydı ama şu anda sadece sen-ben zıtlaşması var. Burası Türkiye Cumhuriyeti, hepimiz aynı gemideyiz. İnsanlar birbirlerine biraz daha sevgi ve saygıyla yaklaşırsa her şer daha güzel olacak. Tartışmak güzel bir şey tabi ama böyle kısır bir tartışma değil yani. Şuan birlik ve beraberlik zamanı” dedi. DHA’nın haberine göre Cebeci’de bir kahvede yayını izleyen vatandaşlar, bu tür siyasi tartışmaların halkın önünde yapılmasının seçmen için etkileyici olduğu bildirdi.

TURİSTİK İLÇEDE SOKAKLAR BOŞALDI

Muğla’nın Marmaris ilçesinde de tatilci ve vatandaşlar, ortak yayını izlemek için sokakları boşalttı, kafeterya ve restoranları doldurdu. Marmarisliler evlerine çekilirken tatilciler otel odalarında yayını izledi.

Kafeteryalar canlı müzik yayınlarını keserek dev ekranlı televizyonlarda tartışmayı verdi. Tatilcilerin ve Marmarislilerin buluşma noktası olan Yat Limanı’nda tüm mekânlar iki rakibin yayınını verdi. Restoran ve kafeteryalarda yemeklerini yiyip içeceklerini yudumlayanlar yayını dikkatlice izledi. Park, büfe ve çay evlerinde oturacak yer kalmadı. Resmi ve sivil polisler, ilçenin en işlek Ulusal Egemenlik ve Atatürk Caddesi bölgesinde tedbir aldı. Yerli vatandaşlar ve tatilcilerin boşalttığı ana cadde ve sokaklar yabancı turistlere kaldı.

 

EMEĞİN BAŞKENTİNİN DE GÖZÜ İSTANBUL’DAYDI

“Emeğin başkenti” olarak anılan madenci kenti Zonguldak’ta da İstanbul adaylarının ortak yayını ilgiyle izlendi.

 

Program, kafe ve kahveleri doldurdu. Toplanan kalabalık, yayını büyük bir dikkatle takip etti. Vatandaşlar, iki adayın aynı programda bir araya gelmesini yerinde bulduklarını, tüm seçimlerde bu tür programların olması gerektiğini söyledi.

Kahvede programı izleyen otobüs şoförü Cafer Çetinkaya, İstanbul seçimlerinin Türkiye’yi de ilgilendirdiğini düşündüğü için iki adayı analiz etme adına programı izlediğini söyleyerek, ”Seçim iptalini iki adaydan dinleyerek analiz etmek için halk olarak açık oturumu izliyoruz. Sonucun ne olacağını göreceğiz. Açık oturumla halk olarak aydınlanmış olacağız. Bütün kanallarda İstanbul seçimlerini takip ediyoruz ve bir sürü iddia var ortada. İki adaydan bunları dinleyerek daha iyi analiz etme imkanı bulduk. Kararı İstanbul halkı verecek. Her iki adaya da başarılar dileriz” dedi.

Satış personeli Yaşar Şeker de, ”İstanbul’da devam eden seçim yarışı var. İstanbul halkını olduğu kadar bizleri de merak ettirdi. İki liderin İstanbul için ne yapacağını merak ediyoruz. İnşallah seçimler İstanbul için hayırlı olur” diye konuştu.

17.06.2019 (memohaber.com)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR