Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiracılara fahiş zam şoku!

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, vakıf mülklerine yapılması düşünülen fahiş kira zamlarının birçok girişimci ve işletmeyi zor duruma düşüreceğine dikkat çekerek, yetkileri uyardı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiracılara fahiş zam şoku!

 

KİRACILAR ENDİŞELİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü, birçok kiracısını endişeye sürükleyecek yeni bir karar alarak kira bedellerine önemli oranda zam yapma kararı aldı. Kiracılar, bu ani zam kararıyla maddi sıkıntı yaşayacaklarını düşünerek tepkilerini dile getiriyor.

ZAM BEKLENTİLERİN ÇOK ÜZERİNDE GERÇEKLEŞECEK

Mülkiyeti devlete ait olan taşınmazların değer artışları ve özellikle 6 Şubat depremi sonrası bakım maliyetlerinin göz önüne alındığı belirtilerek, yeni kira döneminde zam yapılacağı duyuruldu. Ancak, bu zam oranlarının beklentilerin üzerinde olduğu için birçok kiracının bütçesini oldukça zorlayacak.

“KARAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Mülkiyeti devlete ait olan taşınmazların değer artışları ve bakım maliyetleri doğrultusunda kira bedellerini güncelliyor. Ancak zamlar, içinden geçilen zorlu ekonomik koşullarda adaletli bir şekilde belirlenmiyor. Gaziantep başta olmak üzere bir çok ilde yüzde 300 ile bin 500 arasında dudak uçuklatan rakamlar olduğunu duyuyoruz. Birçok kiracı bu zamların yüksekliği karşısında sıkıntıya düştü. Yetkililerden bu kararı gözden geçirmelerini bekliyoruz" dedi.

 

1.12.2023 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR