SPOR

Türkiye, Uluslararası Tenis Elemeleri’nde Birinci Oldu!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Tenis Federasyonu işbirliğiyle, Tennis Europe kapsamında düzenlenen Uluslararası Tenis 14 Yaş Avrupa Yaz Kupası Elemeleri sona erdi.

Turnuvaya Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan, Kuzey Makedonya, Ermenistan, Hırvatistan, Letonya ve Türkiye’den sporcular katıldı. Yapılan müsabakalar sonucunda Türkiye Milli Takımı birinci, Yunanistan ise ikinci oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, üç gün süren yarışmaların ardından başarı gösteren sporculara ödüllerini takdim etti.

Türkiye’nin milli takımları, bu başarılarla Avrupa finallerinde mücadele etme hakkı kazandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mehmet Şimşek Tenis Kompleksi’nde gerçekleştirilen final karşılaşmalarında, Türkiye 14 Yaş Kız Milli Takımı, Hırvatistan, Yunanistan ve Letonya’yı 2-1’lik skorlarla yenerek, 30 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında İtalya’nın Loano kentinde düzenlenecek Avrupa Yaz Kupası Finalleri’ne katılma hakkı elde etti. Bu takımın antrenörlüğünü Merve Gültekinler Sadi ve Şahin Beyazgül üstlendi. Takımda yer alan sporcular arasında Serra Hasanbaşoğlu, Zeliha Nil Çukurluoğlu ve Doğa İlhan bulunuyor.

Türkiye 14 Yaş Erkek Milli Takımı da Bulgaristan ve Yunanistan karşısında 2-1’lik galibiyetler alarak, aynı tarihlerde İspanya’nın Valensiya kentinde yapılacak Avrupa Yaz Kupası Finalleri’ne katılmaya hak kazandı. Bu takımın antrenörleri Mert Gerçeker ve Gökberk Ergeneman’dır. Takımda Bekir Devran Esendağlı, Çınar Şenkaya ve Batu Dadak yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu