YAŞAM

Cemile’nin güneş hasreti: Kuzenleriyle oyun keyfi!

Gaziantep’te nadir görülen genetik bir rahatsızlık olan XP hastalığı nedeniyle gün ışığından uzak kalan 10 yaşındaki Cemile Bozkurt, kuzenleriyle birlikte eğlenceli zamanlar geçiriyor.

Cemile, Bozkurt ailesinin altı çocuğundan biri olup, henüz 2 yaşındayken “güneşe çıkamama hastalığı” olarak bilinen XP (Xeroderma Pigmentosum) teşhisi aldı.

Gün ışığına çıkamadığı için sokakta oynamayı özleyen Cemile, eve gelen kuzenleri ile birlikte evde oyunlar oynuyor. Öğretmeninin yardımıyla okuma yazma öğrenmeye çabalayan Cemile, bir an önce iyileşip dışarıda arkadaşlarıyla bir araya gelmek istiyor.

Baba Serdal Bozkurt, gazetecilere kızına 2 yaşında teşhis konulduktan sonra 3 yıl boyunca Adana’da 7 operasyon geçirdiğini, fakat sonuç alamadıklarını aktardı. Hacettepe Üniversitesi’nde tedaviye devam ettiklerini belirten Bozkurt, “Eve öğretmen gelmeye başladı. Elimizden geldiğince gönlünü hoş tutmaya çalışıyoruz. Bu eğitim onun için iyi oldu.” şeklinde konuştu.

Kızının cilt kanseri riski taşıdığını vurgulayan baba Bozkurt, “Gündüzleri eğlence ya da oyun durumu yok. Eskiden dışarıdaki seslere ilgisi vardı, pencereden bakardı ama şimdi dünyaya küsmüş gibi. Dışarıda kıyamet kopsa umursamıyor. Tedavi için maddi ve manevi desteğe ihtiyacımız var.” dedi.

Cemile Bozkurt ise yaşıtlarıyla dışarıda oyun oynamayı çok istediğini, ancak bunu yapamadığı için üzüntü duyduğunu ifade etti. Tedavi için destek beklediğini söyleyen Cemile, “Dışarıdan oyun sesleri geldiğinde çok istiyorum ama çıkamıyorum, okula gidemiyorum. Yaşıtlarım 4. ya da 5. sınıfa giderken ben evde eğitim görüyorum. Şef olup yemek yapmak ya da öğretmen olmak istiyorum.” dedi.

Cemile’nin annesi Emine Bozkurt, kızının hastalığı nedeniyle dışarı çıkamamasının kendisini çok üzdüğünü belirtti. Cemile’nin arkadaş çevresindeki herkesin onu çok sevdiğini söyleyen Anne Bozkurt, “Kuzenleri gelip kızımla oynuyorlar. Cemile’nin herkesle arası iyidir. Evden çıkamıyor ama evin içi sürekli dolu.” diye konuştu.

Aynı yaştaki kuzeni Ebrar Bozkurt, Cemile ile vakit geçirmekten keyif aldığını, “Buraya geldiğimde oyun oynuyoruz. Cemile’nin hastalığından dolayı üzülmesini istemiyorum.” şeklinde ifade etti. Cemile’nin diğer kuzeni Emine Bozkurt da her gün okuldan çıkıp hemen onun yanına geldiğini anlatarak, “Cemile, kendi kardeşim gibi. Onu çok seviyorum ve her gün geliyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu