"TUGAY'IN YERİ MEDENİYET ŞEHRİ DEĞİL, KUZEY ORMANI OLSUN"

Mimar ve mühendisler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onaylayarak askıya çıkan 5.Zırhlı Tugay arazisinin, Medeniyetler Şehri değil, Medeniyet Ormanı olması öneriyor.

"TUGAY'IN YERİ MEDENİYET ŞEHRİ DEĞİL, KUZEY ORMANI OLSUN"
 Mimar ve mühendisler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onaylayarak askıya çıkan 5.Zırhlı Tugay arazisinin, Medeniyetler Şehri değil, Medeniyet Ormanı olması öneriyor. Bu çağrı karşısında Gaziantep Büyükşehir Başkanı Fatma Şahin ve belediye meclisinin konuyu bir kez daha düşünmesi isteniyor. 5. Zırhlı Tugay arazisinin imara açılması, " 21. yüzyılda kalabalık şehirlere bina yapmak değil, orman alanı yaratmak bir medeniyet göstergesi olarak görülüyor. Üstelik bu büyük boyutlu askeri alanda oldukça yoğun bir bitki altyapısı varken, neredeyse hiç harcama yapmadan ulaşılabilecek bir amaç bu." şeklinde değrlendiriyor.
Sosyal medyadan görüşlerini açıklayan Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Aslı Tezel, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk ve Mimalar Odası eski Başkanı H. Özgür Girişken, kent geleceği adına taşıdıkları kaygıları kamuoyu ile şu şekilde paylaşıyor:
 
 
 
 
Aslı Tezel
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onaylayarak askıya çıkan 5.Zırhlı Tugay arazisi Medeniyetler Şehri değil, Medeniyetler Ormanı olmalı...Şehrimizi daha fazla Orman alanına ihyacı var.Hemen yanıbaşında orman varken neden imara açalım.Onunla bütünleştirelim. Öncelikle Türkiye'ye daha sonra da diğer illere örnek olmalıyız..
İstanbul Kuzey ormanlarını kaybederken, Gaziantep'e Kuzey Ormanı kazandıralım..
 
Gökhan Çeliktürk
@gokhance
Büyükşehir Meclisi bu karardan biran önce geri dönmesini bekliyorum. Zırhlı Tugay ille de taşınacaksa bu alanın “Şehir Ormanı” olarak halkın kullanımına açılması daha doğru olur.Dülükbaba Ormanı ile birleştirilerek Zırhlı Tugay arazisinin tamamını “Gaziantep Kent Ormanı” yapabiliriz..
 
 
 
H.Özgur Girişken
 
 
 
Eğer Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın arazisine gerçekten "Medeniyetler Şehri" kurmak istiyorsa, burayı imara açmak yerine orman sahasına dönüştürmelidir. 21. yüzyılda kalabalık şehirlere bina yapmak değil, orman alanı yaratmak bir medeniyet göstergesi olarak görülüyor. Üstelik bu büyük boyutlu askeri alanda oldukça yoğun bir bitki altyapısı varken, neredeyse hiç harcama yapmadan ulaşılabilecek bir amaç bu.
Fatma Şahin, şehrin kuzeyini imara açmak yerine bu çorak kente bir kuzey ormanı kazandırsın ve hepimiz alkışlayalım.
 
 
 
21.04.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR