TMMO Başkanı Ö.Girişken Mazbatasını Aldı

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesinin 15.Olağan Genel Kurulunun ardından başkanlığa yeniden seçilen Hasan Özgür Girişken, mazbatasını aldı. Başkan Girişken, seçimlerin olgun bir ortamda geçtiğini söyleyerek, seçimlere katılan üyelere teşekkür etti.

TMMO Başkanı Ö.Girişken Mazbatasını Aldı

 

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesinin 15.Olağan Genel Kurulunun ardından başkanlığa yeniden seçilen Hasan Özgür Girişken, mazbatasını aldı. Başkan Girişken, seçimlerin olgun bir ortamda geçtiğini söyleyerek, seçimlere katılan üyelere teşekkür etti.

Yeni dönemde dinamik ve etkin oda anlayışı ile Mimarlar Odasına ivme kazandıracaklarını ifade eden Başkan Girişken, “Yeni dönemde Mimarlar Odası, Gaziantep için yine her konuya duyarlı ve daha fazla söz sahibi bir oda olacak. Tüm STK’larla ortaklaşa çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne bağlı faaliyet gösteren Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nin 15’inci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Özgür Girişken ile Muhittin Selçuk Birelli’nin yarıştığı kongrede kazanan taraf Özgür Girişken oldu. Girişken, yeni dönemde de kentin ve mimarların sorunlarını çözmek için çalışacaklarını söyledi.

 

GİRİŞKEN’İN LİSTESİ 310 OY ALDI

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu hafta sonu yapıldı. Kongrede mevcut başkan Özgür Girişken ile Selçuk Birelli başkanlık için yarıştı. Kongrenin ilk günü genel kurul Gaziantep Ticaret Odası’nda yapıldı. İlk önce başkanlık divanı belirlendi. Divan başkanlığına Sıtkı Severoğlu seçildi. 14. Dönem yönetim kurulu faaliyet ve mali raporunun görüşülmesinin ardından, yeni dönem için yönetim ve denetleme kurulu adayları belirlendi. Pazar günü ise Mimarlar Odası Şubesi’nde seçim yapıldı. Seçime katılım oranı yüksekti. Yapılan yönetim seçiminde 374 oy geçerli sayıldı. Özgür Girişken’in listesi 310 oy alırken Selçuk Birelli’nin listesi 64 oy aldı.

 

KENTİN SORUNLARI TARTIŞILDI

Girişken, seçim sonuçlarından ardından gelen tebrikleri kabul etti. Seviyeli bir mücadelenin gerçekleştiğini söyleyen Girişken, rakiplerini bu seviyeli yarıştan dolayı tebrik etti. Girişken, “Seçim yarışında Mimarlar Odası’nın ve kentin sorunları tartışıldı. Bununla birlikte önümüzdeki dönem Mimarlar Odası bu kentin ve mimarların sorunlarına yönelik daha güçlü daha etkin çalışmalar yapacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada kentin sorunları ile yakından ilgileneceğiz. Bir farkımız olacak. Mimarlar odanın üyeleri ve özellikle genç arkadaşlar daha etkin çalışmalara katılacaklar. Bu sonuçların ve gelişmeler kentimiz için daha hayırlı olur” dedi.

 

KAMU YARARI GÖZETİYORUZ

Girişken, “ Mimarlar Odası olarak arsa spekülasyonuna, ranta dayalı imar, emlak ve inşaat faaliyetlerine karşı çıkmak zorundayız. Mimarlar Odası Anayasal dayanağı olan kamu yararını korumak durumunda olan bir meslek örgütüyüz. Kamu yararı gütmek zorundayız. Mimarlar Odası halka ait olan bir yeşil alan imara açılarak bir şahısa satılmasına, tarım alanlarını hasar görmesine ve yok edilmesine sessiz kalamaz. Doğal ve kültürel mirasımızın zarar görmesine karşı çıkar ve çıkmalıdır. Bundan sonrada bu politikalarda hiçbir değişiklik olmamalıdır. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca yerel idareler görülmemiş ölçeklerde imar tadilatları ve yeni imar düzenlemeleri gerçekleştirdi. Yüzlerce imar planının önemli bir bölümünü kamu yararı ilklerine aykırı olduğu çok açıktır. Biz bunların hepsine itiraz etmedik. Mimarlar odası kent değerlerini savunurken ve bu faaliyetleri takip ederken, asla bir politik kalıp içerisinde değerlendirme yapmadı” ifadelerini kullandı.

8.02.2018 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR