O KARAR İDARİ YARGIDAN DÖNDÜ

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Prof. Dr. Şahin Filiz'e, meslektaşlarına kişisel husumet güderek iftira attığı gerekçesi ile verdiği kademe ilerleme ve maaş kesme cezası idari yargı tarafından iptal edildi.

O KARAR İDARİ YARGIDAN DÖNDÜ

 

Aralarında Muhittin Böcek'in danışmanı Önder Bilgin'in de bulunduğu 5 kişi hakkında, ‘kişisel husumet güderek meslektaşına iftira attığı ve devlet görevi yapan kişi hakkında asılsız şaibe oluşturduğu gerekçesi’ ile Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Şahin Filiz'e, Fakültesi Dekanlığı Disiplin Kurulu'nun verdiği "1 yıl süre ile kademe ilerlemesinin durdurulması cezası" Konya İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

DAVA SONUÇLANDI

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi felsefe bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şahin Filiz’e ‘kişisel husumet güderek meslektaşına iftira attığı, devlet görevi yapan kişi hakkında asılsız şaibe oluşturduğu gerekçesi’ verilen Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Disiplin Kurulunun 30.07.2019 tarih ve 07 toplantı ve 01 karar sayılı kararı ile verilen, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125.maddesinin (D-ı) fıkrası uyarınca "1 yıl süre ile kademe ilerlemesinin durdurulması cezası" Konya İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Prof. Dr. Şahin Filiz tarafından Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden 13 Temmuz 2017 tarihinde; Prof Dr. Yıldıray Özbek, Dr. Öğr. Üyesi Önder Bilgin, Prof. Dr. Çetin Balanuye, ve Doç Dr. Şahin Özçınar hakkında, FETÖ/PYD ve PKK silahlı terör örgütlerini destekledikleri iddiası ile yaptığı başvurunun Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Disiplin Kurulu tarafından incelenmesi sonucunda, Şahin Filiz’in bu isimlere iftira attığı ve haksız iddialarda bulunduğu gerekçesi ile “1 yıl kademe ilerleme durdurma ile maaşından 1/4 oranında maaş kesintisi” cezasının verilmesine karar verilmişti.

 

İDARİ YARGI DUR DEDİ 

 

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Disiplin Kurulu’nun aldığı bu karara Prof. Dr. Şahin Filiz, Konya İdare Mahkemesinde itiraz etmişti. Filiz’in itirazını değerlendiren Konya İdare Mahkemesi 4.Dairesi, “Dava dosyası ve yukarıda anılan mevzuat hükümlerinin birlikte değerlendirilmesinden, davacının 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra görev yaptığı Kurumda terör örgütü ile bağlantısı olduğunu düşündüğü hususlarla ilgili olarak(kişiler ve bunların faaliyet ve davranışları ile ilgili) sakıncalı olduğunu düşüdüğü durumlarla ilgili dilekçe vb. ile ilgili merci ve kurumları bilgilendirmeye çalıştığı, yaşandığı dönemin özellikleri de dikkate alındığında davacının bu davranışının dava konusu işleme gerekçe olarak kullanılan "Kişisel husumet güderek meslektaşına iftira atmak, devlet görevi yapan kişi hakkında asılsız şaibe oluşturmak" fiili kapsamında değerlendirilemeyeceği değerlendirilmiştir.” diyerek, üniversite disiplin kurulunun almış olduğu kararı iptal etti.

 

24.04.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR