SİYASET

Nizip’te YRP’den AK Parti’ye Geçişler Devam Ediyor!

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Erim Arıkan, Nizip Belediye Meclis Üyeleri İsmail Yaşar ve Mehmet Çiçek, Yeniden Refah Partisi (YRP) Nizip Belediye Başkan adayı Mustafa Doktoroğlu ile AK Parti’nin Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, partilerinden istifa ederek AK Parti’ye katılma kararı aldılar. Yeni üyelere rozetlerini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takması bekleniyor.

YRP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Erim Arıkan, beraberindeki iki meclis üyesiyle birlikte istifa ettiklerini belirtti. İstifa kararının ardından AK Parti’de siyaset yapma yönündeki tercihlerini açıklayan Arıkan, “Nizip ilçemize ve Gaziantepimize daha iyi hizmet etmek için arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda Yeniden Refah Partisi’nden istifa etmiştik. İstifa amacımıza uygun siyaseti AK Parti’de yapabileceğimizi görünce Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yol yürümeye karar verdik. Rabbim mahcup etmesin, hayırlı hizmetler nasip etsin,” ifadelerini kullandı.

Bu süreçte dikkat çeken bir diğer isim ise yerel seçimlerde YRP Nizip Belediye Başkan adayı olarak yüzde 23 civarında oy alan Mustafa Doktoroğlu oldu. Uzun yıllar boyunca iş, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevler üstlenen Doktoroğlu, şu anda Nizip Ticaret Odası Meclis üyesi olarak da aktif görevine devam etmektedir.

Nizip ilçesinde YRP’den üç meclis üyesinin istifası ve ardından uygulamaya konulan ihraç kararlarına tepki gösteren YRP Nizip Kadın Kolları Başkanı Sezin Arğın ile Gençlik Kolları Başkanı Yunus Ağaçkıran da parti değiştirenler arasında yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu