Lübnan Müslüman Alimler Birliği, Halep'teki Saldırıları Protesto Etti - Beyrut

ESCWA binası önünde toplanan göstericilerin dövizler taşıması Lübnanlı Milletvekili İmad el-Hut'un konuşması Şeyh Ahmed el-Omari'nin konuşması Şeyh Ebubekir ez-Zehebi'nin konuşması Lübnan Müslüman Alimler Birliği, Halep'te yaşanan insa

Lübnan Müslüman Alimler Birliği, Halep'teki Saldırıları Protesto Etti - Beyrut

 

Başkent Beyrut'un merkezinde yer alan ESCWA'nın bahçesinde, her yaştan Lübnanlı ve Müslüman Alimler Birliği üyelerinden oluşan yaklaşık yüz kişilik grup Halep'te yaşanan insanlık dramına karşı "Direnen Halep'in zaferi" sloganıyla gösteri yaptı.

"Halep'te insani yardım konvoyları bile hedef alındı", "Dağları yerle bir eden bombalar Suriye'de çocukların üzerine atılıyor", "Halepliler direniyor, tüm dünya susuyor" yazılı döviz ve pankartlar taşıyan göstericiler, Beşşar Esed rejimi aleyhine sloganlar attı.

Lübnanlı Milletvekili İmad el-Hut, gösteride yaptığı konuşmada, "Güvenli bölge oluşturma konusunda, Suriyelilerin korunması ve yerlerinde kalmaları için Türkiye'nin pozisyonunu tam olarak destekliyoruz. Güvenli bölge oluşturulması, Suriyelilerin canlarının kurtarılması ve Rusya ile Beşşar Esed rejiminin saldırılarından uzaklaştırmak için bir fırsattır." dedi.

4.10.2016 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR