"Hayır, Kazandık" Eylemleri Beşinci Gününde de Sürdü

YSK'nin mühürsüz oy pusulalarını kabul kararının ardından referandumun iptali için yapılan eylemler beşinci gününü tamamladı.

"Hayır, Kazandık" Eylemleri Beşinci Gününde de Sürdü

YSK’nin seçim pusulaları ve zarflarında mühür olması zorunluluğunu kaldırması, Anadolu Ajansı tarafından açıklanan gayriresmi referandum sonuçlarına karşı protestolar protestoları dün beşinci günündeydi.

İstanbul’da Beşiktaş ve Kadıköy’le birlikte birçok ilçede eylemler sürerken, İzmir, Zonguldak, Denizli ve Eskişehir’in de aralarında olduğu şehirlerde referandumun iptali talepleri dile getirildi.

İstanbul

Fotoğraf: sendika.org

Kadıköy, Beşiktaş, Avcılar, Kocamustafa ve Beykoz’da “Referandum iptal edilsin”, “Hayır, kazandık”, “Bu seçim meşru değil” pankartlarıyla yürüyüşler yapıldı.

İzmir

Fotoğraf: sendika.org

İzmir’de birçok ilçede eylemler sürdü.

Eskişehir

Fotoğraf: sendika.org

YSK kararını protesto etmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen hekim Hülya Şen’i şehirlerinde karşılayarak basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Denizli

Fotoğraf: Ramazan Çetin / DHA

Candoğan Parkı'nda, "YSK halka hesap verecek" ve "Şirinler köyünü Gargamel mi yönetsin" yazılı pankartlarla eylem yapıldı.

Eyleme katılanlar üzerinde “Hayır” yazılı peçeteleri, temsili 1725 numaralı kartondan sandığa atarak tepkilerini gösterdi.

Zonguldak

Fotoğraf: Durmuş Sevindik / DHA

Zonguldak Demokrasi Platformu’nun Madenci Anıtı’nda düzenlendiği eylemde “Biz kazandık, Zonguldak Hayır’ına sahip çıkıyor” pankartı açıldı.

New York

21.04.2017 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR