Haraç çetesine suçüstü

Gaziantep'te 4 kişilik organize suç örgütü çökertildi.

Haraç çetesine suçüstü

 Şahinbey ilçesinde gerçekleşen bir kafeye baskında seri numaraları alınmış paraları almak isteyen Haraç, gasp, suçlara karıştığı öğrenilen çete üyeleri kıs kıvrak yakalanarak gözaltına alındılar.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Şahinbel ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir ihbarı değerlendirerek  ölümle tehdit ederek zorla para istendiği bir kişiden harraç istendiğini tesbit etmeleri üzerine, randevu verilen bir kafede önlem alan polis ekipleri önceden seri numaraları alınmış 2 bin TL'nin üzerindeki parayı teslim almak isteyen 4 kişilik harraç çetesi bir anda karşılarında polisi görünce şaşkına döndüler. Kaçmaya çalışan organize suç örgütü elamanları Şahinbey Emniyetinin başarılı operasyonu sonucu suç üstü yakalandılar.

Gözaltına alınan suç örgütünün sorgulamaları devam ederken, polis bu tür başka olayın yaşanıp yaşanmadığını titizlikle araştırıyor.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü haraç çetesine yönelik yapılan operasyonu resmi tiwtter hesabından şu şekilde duyurdu;

"Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerimizce müştekiden tehditle para almak isteyen şüpheliler ve müşteki arasında, bir cafede buluşma ayarlanarak, numarası daha önceden tespit edilmiş olan birmiktar parayı aldıkları anda suçüstü yapılan 4 şüpheli şahıs,yakalanarak yasal işlemler başlatılmştır"

18.01.2020 (Haber Merkezi)