Yasa Dışı Yolla Getirilen Maymunlar Yeni Yuva Buldu!

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı’nda ele geçirilen üç maymun yavrusu, ilk bakımları Şanlıurfa’daki Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapıldıktan sonra yeni evleri Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’na yerleştirildi.
Yasa dışı yollarla ülkeye sokulmaya çalışılan maymunlar, bir kamyonetin kasasında bulunmuştu. Sağlık kontrollerinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’na getirilen yavrular, iki aylık oldukları belirlendi.
YAVRU MAYMUNLAR 15-20 GÜN SONRA ZİYARETÇİLERLE BULUŞACAK!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanların öncelikle Hayvan Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildiğini ifade etti. Özsöyler, “Özellikle kandaki oksijen düzeyi, nabız, gözler, kulaklar gibi kontroller yapıldı. Kan örnekleri alınarak tetkikler gerçekleştirildi. Ardından hayvanları karantina kafeslerine alacağız. Soğukta kalan hayvanların vücut ısıları düştü ve mineral ile vitamin yetersizlikleri tespit edildi. Birine antibiyotik tedavisi uygulandı. Şu anda genel sağlık durumları iyiye gidiyor. 15-20 gün karantinada kaldıktan sonra diğer hayvanların yanına alarak ziyaretçilerle buluşturacağız.” dedi.
MAYMUNLARIN İSİMLERİ ZİYARETÇİLER TARAFINDAN BELİRLENECEK
Yavruların yaklaşık 3 aylık olduğunu belirten Özsöyler, “Bu yavrular, doğal yaşam parkımızda dünyaya gelen yavruların yanına yerleştirilecek. Bu tür sürü hayvanları olduğundan yalnız kaldıklarında strese girebilirler. Bu nedenle birbirleriyle temas etmelerine olanak tanıyacağız.” şeklinde konuştu.
Özsöyler, ziyaretçilerin oylaması ile yavru maymunlara isim vereceklerini de sözlerine ekledi.