Gaziantep’ten dünyaya açılan metaverse kapısı : GalaxyVerse

Gaziantep’te 2019 yılında  ‘Sanal Gerçeklik’ sistemlerinin alt yapısını kurarak kendini geliştiren GalaxyVR isimli yerli şirket metaverse evreninde önemli mesafeler aldı. Şirket ayrıca kendi ‘token’ini üreterek bir ilke imza attı.

Gaziantep’ten dünyaya açılan metaverse kapısı : GalaxyVerse

 

 Metaverse Evreni’nde Gaziantepli bir şirket

 2021 yılında Metaverse ve Token geliştirme çalışmalarına başladıkları belirten GalaxyVR Ürün Geliştirme Müdürü Onur Eroğlu, kısa sürede metaverse alanında ülkenin sayılı markalarından biri haline geldiklerine belirterek, GalaxyVerse  evrenini oluşturmaya başlayarak kendi tokenleri olan GalaxyVerse Tokeni de (GVR) ürettiklerini kaydetti.

Galaxy Verse bir özgürlükler alanı

GalaxyVerse Evreni’nde  ana temalarının tarihi binalar olduğuna dikken çeken Eroğlu, “ Burası doğal hayat ve güzelliklerin korunduğu, yenilenebilir  enerjinin teşvik edildiği tam bir ekosistem evrenidir.  GalaxyVerse evrenindeki arsalarımızda yapılacak her türlü yapı ana temamız olan ‘Ekosistem Kuralları’na uyumlu olacaktır. Galaxy Verse evreni içerisinde avatarlarınızla gireceğiniz şehirler, sokaklar, tarım ürünlerini üretebileceğiniz ekilebilir alanlar, hayvancılık yapabileceğiniz çiftlikler, Dünya’nın farklı ülkelerinden turizm alanları, müzeler, tarihi binalar, oyun, eğlence merkezleri bulunuyor.  Yani tüm GalaxyVerse vatandaşlarının özgürce gerçekleştirebilecekleri her etkinliği en imce detayına kadar düşündük” diyor.

GalaxyVerse tokenleştirilmiş olarak hareket edecek

Bınance Smart Chıne tarafından desteklenen GalaxyVerse Tokeni  (GVR)  oluşturduklarını ve kısa sürede büyük ilgi gördüğünü dile getiren Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Evrenimizde  özel olarak üretilmiş GalaxyVerse NFT’leri, avatarlar, tarihi bina ve yapılar teknolojik yapı ve binalar alınıp satılabilecek. Tarım ürünleri ve hayvancılık NFT’leri alınıp satılabilecek. Böylece GlaxyVerse Evreninde bulunduğunuz zamanlar içerisinde gelir elde edebileceksiniz. Kaldı ki 2020 yılından bu yana NFT,  Metaverse alanları hızla gelişmeye başlayacak. Bu dünyaya girişte en çok kullanılan Metamask cüzdanı kullanıcı sayısı Ağustos 2020’de 500 bin iken, Kasım 2021’de 21 milyona ulaştı. Keza blokzincir sistemlerinde çalışan geliştirici sayısı da 2020’de 10 bin civarında iken, yüzde 80 artışla 18 bine yükseldi. Bu alanda kurulan yeni girişimlere akan girişim sermayesi ise, tam 8 kat artarak 25 milyar dolar seviyesine çıktı. Bu üç veri, bize önümüzdeki dönemde de bu alanda gelişmelerin tüm hızıyla devam edeceğini ve yeni çıkan ürünlerin talep göreceğini gösteriyor. Ayrıca, Web3 alanında ciddi büyümeler göreceğiz.

Yatırım Bankası JP Morgan'ın öngörüsüne göre yıllık geliri 1 trilyon dolara ulaşacak Metaverse dünyasına katılmanın tam zamanı.” 

 

 

25.04.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR