Gaziantep’te Eğitimde Yeni Okul Yatırımları Devam Ediyor

Vali Çeber, deprem sonrası dersliklerin inşasında önemli ilerlemeler kaydedildiğini açıkladı.
Eğitimde Güçlü Yatırım: Yeni Okullar, Yeni Fırsatlar
Vali Çeber, Şehitkamil İlçesi’nde yer alan Belkıs Mahallesi’nde tamamlanan iki yeni okulun, gelecek eğitim döneminde öğrencilere hizmet vereceğini bildirdi. Bu okullar toplamda 32 derslikten oluşarak, öğrencilere daha modern ve verimli bir eğitim ortamı sağlanmasını hedefliyor.
Çeber, “Depremde zarar gören dersliklerin sayısının 2,5 kat fazla olan yeni derslikler inşa ediyoruz. Tekli eğitime geçiş hedefimiz doğrultusunda önemli mesafeler kat ettik. Şehitkamil ilçemizde bulunan 32 derslikli iki okulumuz tamamlandı ve önümüzdeki eğitim döneminde öğrenciler bu okullardan faydalanacak” ifadelerini kullanarak Gaziantep’in eğitim altyapısını güçlendirme çabalarını vurguladı.
Gaziantep Eğitiminde Yeni Dönem Başlıyor
Vali Çeber’in açıklamaları, Gaziantep’teki eğitim yatırımlarının hızla devam ettiğini ve kentin eğitim altyapısında büyük bir dönüşüm yaşandığını ortaya koyuyor. Deprem sonrası yaşanan olumsuzlukların en aza indirilmesi amacıyla eğitimdeki eksikliklerin süratle giderilmesi, Gaziantep’in geleceği açısından umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.