Gözaltına alınan 3 CHP'li adli kontrol ile serbest

CHP'li Mehmet Dokbay, Bülent Tepe ve Gürsel Yılmaz, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınarak adliyeye getirildi...Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 isim adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 3 CHP'li adli kontrol ile serbest

MAZLUM ÇETİNKAYA-Gaziantep’te Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi 3 kişi sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Geceyi Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde geçiren CHP Şahinbey Belediye eski meclis üyesi Mehmet Dokbay ile birlikte il ve ilçe yönetimlerinin çeşitli kademelerinde görev alan Bülent Tepe ve Gürsel Yılmaz, çıkarıldıkları mahkme tarafından "ev hapsi adli kontrol şartı" ile serbest bırakıldı.

“HAZIMSILIK HAD SAFHAYA ÇIKTI, CADI AVI BAŞLADI”

CHP Gaziantep İl Başkan Yardımcısı ve şüphelilerin avukatı Önder Alkurt, ülkenin içinden geçtiği süreçle birlikte, yanlışa dikkat çekmek isteyen muhaliflere karşı hazımsızlığın had safhaya çıktığını ifade etti. Düşünceyi açıklama özgürlüğü kapsamında kalması gereken fikirlerin hemen cezalandırılmak istemesinin demokrasilerde yeri olmadığını kaydeden Av. Alkurt, “Türk medyasının yüzde 90’ının kendi güdümüne alan ve kamunun gerçek gündemini halktan gizleyen maniple eden anlayış, sosyal medya kullanıcısı olan muhalif kesime yönelik adeta bir cadı avı başlattı.” dedi.

BARO BAŞKANI ŞARKLI: ENDİŞELİYİZ

Gaziantep’te önce bir sendikacının, ardından 3 CHP üyesinin gözaltına alınmasını endişe içinde takip ettiklerini söyleyen Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, her koşulda hukuk devleti olmanın pratikleri hareket etmenin gerekliliğine vurgu yaparken, CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, gelişmelerle ilgili genel merkezi bilgilendirdiklerini  ifade etti.

GÖZALTINA ALINAN SENDİKACI SERBEST

Öte yandan Gaziantep’te dün  de DİSK Tekstil-İş Sendikası Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen,  sosyal medya hesabından fabrikalarda vardiya yapan işçilerle ilgili corona virüs kapsamında hiçbir tedbir almadığını söylediği için dün gece yarısı gözaltına alınmıştı. Bir geceyi emniyette geçiren sendikacı Türkmen, ifadesini verdikten sonra sabah saatlerinde savcılık talimatı ile serbest bırakılmıştı.

 

4.04.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR