Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda 1100 yavru dünyaya geldi!
Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü ve dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda, bu yıl içerisinde toplamda bin 100 yavru dünyaya geldi.
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, 400 farklı türden toplam 7 bin 500 hayvanı barındırarak, ziyaretçilerine eşsiz bir doğa deneyimi sunuyor. Yılda ortalama 5,5 milyon ziyaretçi ağırlayan parkta, zebralardan lamalara, yaban keçilerinden geyik ve kangurulara kadar birçok hayvan türünün yavruları gözler önüne seriliyor. Farklı yırtıcı hayvan türleriyle birlikte, ceylanlar, aslanlar, ve maymunların da yer aldığı park, yeni doğumlarla birlikte hayvan nüfusunu artırmaya devam ediyor. Yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik bir alanda kurulu olan park, yeni doğan cüce keçi yavrularıyla özellikle çocuk ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ziyaretçilerin kucaklarına alarak sevgiyle karşıladığı bu yavrular, Batı Afrika kökenli minyatür hayvanlar olarak biliniyor ve ziyaretçiler, onlarla fotoğraf çektirmeyi de unutmuyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, parkın Türkiye’de ve Avrupa’da doğurganlık oranı en yüksek olan doğal yaşam parkı olduğunu ifade etti.
Özsöyler, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın, hem tür zenginliği hem de geniş alan kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü ve dünyanın dördüncü büyük doğal yaşam parkı konumunda olduğunu vurguladı. Ocak ayından bu yana çeşitli hayvan türlerinde bin 100 doğum gerçekleştirdiğini belirten Özsöyler, “Parkımızda hayvanların doğal yaşam koşullarına uygun barınaklar tasarladığımız için hayvanlar, mutlu bir şekilde yaşıyorlar. Bu durum, hayvanların üreme oranlarını artırıyor. 2024 yılında Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda 1100 doğum gerçekleşti. Yavru hayvanlar arasında balık, yılan, kanatlı hayvanlar, kangurular, aslanlar, kaplanlar, kızıl geyikler, ceylanlar ve karacalar gibi birçok tür bulunmaktadır. Yeni doğumlar, her geçen gün tür sayımızın ve hayvan sayımızın artmasını sağlıyor. Bu durum, hayvanların parkımızda ne kadar mutlu olduklarını ve üremeye ne kadar istekli olduklarını göstermektedir” şeklinde konuştu.
Hayvanların mutlu ve huzurlu yaşam şartlarında barındırıldığını ifade eden Özsöyler, iyi beslenen hayvanların doğurganlık oranlarının yükseldiğine dikkat çekti. “Hayvanlarımız mutlu oldukları için doğurganlık oranları artıyor. Yazlık ve kışlık barınaklarımızda huzurlu bir şekilde yaşayan hayvanlarımız doğum yapıyor. Eğer hayvanlar mutlu olmasaydı, üreme gerçekleştiremezlerdi” şeklinde bilgi verdi.