Atatürk Anı Müzesi’ni 10 yılda 620 bin kişi ziyaret etti!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kayıtlı olduğu Bey Mahallesi’nde yer alan Atatürk Anı Müzesi, 10 yıl içinde 620 bin ziyaretçiyi ağırladı.
Atatürk, 26 Ocak 1933’te Gaziantep’i ziyareti esnasında kendisine sunulan hemşehrilik teklifini kabul etmesi üzerine, nüfus kaydı Bey Mahallesi’ne yapıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün anısını yaşatmak amacıyla, nüfus kaydının olduğu mahalledeki tarihi bir evi restore ederek 2014 yılında Atatürk Anı Müzesi’ni ziyarete açtı.
Müzede, Atatürk’ün Gaziantep ziyareti sırasında çekilen fotoğraflarının yanı sıra nüfus cüzdanının örneği, kaldığı gecede kullandığı karyola ve yemek takımları gibi çeşitli eşyalar sergilenmektedir. Müze, yılda ortalama 60 bin ziyaretçi kabul etmektedir.
Atatürk Anı Müzesi Sorumlusu Sema Çelik, müzenin büyük ilgi gördüğünü belirtti.
Gaziantep halkının Atatürk’e olan sevgisini göstermek için müzenin oluşturulduğunu ifade eden Çelik, “Belli aileler o dönemde eşyalarını saklamışlar. Ziyaret sırasında kullandığı eşyalar müzede sergileniyor. 19 Mayıs 2014’te bağış yoluyla hizmete açılan müze, Konukoğlu ailesi tarafından bağışlanan konak ile diğer ailelerin katkılarıyla oluşturuldu. Bugüne kadar yaklaşık 620 bin ziyaretçi ağırladık. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve özel tarihlerde müzemiz yoğun ilgi görüyor. Okul grupları ile gelen ziyaretçi sayısı çok fazla. 10 Kasım haftasında günlük yaklaşık 1500 kişi müzeyi ziyaret ediyor.” dedi.
Çelik, müzeye gelen ziyaretçilerin Atatürk’ün Bey Mahallesi’ne kayıtlı olduğunu öğrendiklerinde mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.
– Ziyaretçilerden olumlu geri dönüşler
Müzeyi ziyaret eden öğretmen Zekiye İslam, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle öğrencileri müzeye getirdiklerini aktardı.
Öğrencilerin ziyaretlerinden memnun olduğunu dile getiren İslam, “Bu evde Atatürk’ün birçok anısı bulunuyor. Öğrencilere bu evi tanıtmak istedik.” şeklinde konuştu.
Anaokulu öğrencisi Ömür İmre, Atatürk’ü daha yakından tanımak için müzeye geldiğini belirtti.
Öğrencilerden Mehmet Emir Çetintaş ise, daha önce annesiyle birlikte müzeye geldiğini ve çok beğendiğini ifade etti.