ANTİK KENTİN, FUTBOL FEDERASYONU

Türkiye’de bir ilke imza attılar, mahalleye dönüşen tarihi köylerinde 8 futbol takımı kurdular. Kendi federasyonlarını ve merkez hakem heyetini oluşturdular. Kulüpler, toplantılarını mahalle kahvesinde yapıyorlar. Bu köy Gaziantep'te...

ANTİK KENTİN, FUTBOL FEDERASYONU

 

 

ÖZEL HABER/MURAT GÜREŞ-Antrenmanlarını ve maçlarını toprak sahada gerçekleşiyorlar. Maçlara yürüyerek, zaman zaman traktör römorkunda gidiyorlar. Dünyanın önemli kültürel miraslarından biri olan ve ilk Mitras Tapınağı’nın bulunduğu Dülük Antik Kenti'nin yer aldığı bu köyde; çiftçi, küçükbaş hayvan yetiştiricisi, fabrika işçisi, öğrenci, esnaf tam 250 futbolcu var.

Gaziantep’in, en önemli dünya kültürel miraslarından biri olan Dülük Antik Kenti’nin içinde yer alan ve 4 bin nüfusu barındıran Dülük Mahallesi’nde her evde mutlaka bir yada birden fazla futbolcu var. Mahalleye dönüşen köylerinde sporu teşvik etmek için bir araya gelen Metin Kasırga, Sait Atalay ve Ali Durmaz isimli üç arkadaş 2015 yılında gayrı resmi de olsa bir futbol federasyonu kurmaya karar verdiler. Önce futbola yeteneği olan köylülerin takım kurmasını teşvik ettiler.

TOPRAK SAHANIN RENKLİ TAKIMLARI

Kısa sürede mahallede; Dülük Spor, İstiklal Spor, Antikşehir Spor, Öz-Dülük Spor, Selçuklu Spor, Ayıntap Spor, Gaziantep Spor ve Dülük Gücü Futbol takımları ile Dülük Süper Amatör ligi kurularak yaklaşık 250 sporcuya ulaşıldı.

MERKEZ HAKEM HEYETİ BİLE VAR

Maç organizasyonlarının yapılması için kolları sıvayan federasyon, kura çekimi fikstürü de oluşturarak köyün toprak sahasında maçların başlatılmasını sağladı. 4 kişiden oluşan ve hiçbir takımda oynamayan hakem heyeti kadrosu ile de Merkez Hakem Heyeti (MHK) oluşturuldu.

BU SEZONUN ŞAMPİYONU DÜLÜK SPOR

Dülük Süper Amatör Ligi, geçtiğimiz hafta Ahmet Bilen’in başkanlığını yaptığı, Dülük Spor tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk ipini göğüslemesi ile sezonu tamamladı. Teknik ekibini ve futbolcularını kutlayan Başkan Ahmet Bilen, Dülük Süper Amatör Ligi’ni, yurthaberleri.net’e anlattı.

ANTRENMANLAR TOPRAK SAHADA, MAÇLARA TRAKTÖRE GİDİLİYOR

Teknik Direktör Sumidica lakaplı Ali Kasırga ile Holosko lakaplı Kaptan Mehmet Mercan’ın diğer oyuncuları gibi şampiyonluk yarışında büyük emekleri olduğuna dikkat çeken Başkan Bilen, “Türkiye’de, köyden mahalleye dönüştürülen bir yerleşim biriminde 8 takım, 250 sporcu, 5 federasyon yöneticisi ve 4 kişilik merkez hakem kurulu sanırım  başka bir yerde yoktur. Köydeki herkesi futbola teşvik ediyoruz. 6 yıldır kendi içimizde kurduğumuz Süper Ligde mücadele eden takımlarımızda futbol oynayan; çiftçi, hayvan üreticisi, esnaf, fabrika işçisi ve öğrencilerden oluşan 250’ye yakın sporcumuz var. Antrenmanları ve maçlarımızı köyüntoprak  futbol sahasında yapıyoruz. Futbol kulüpleri maç öncesi toplantılarını bazen evlerde, bazen mahalle kahvesinde, bazen de köyün sosyal tesislerinde yapıyor. Maçlarımıza yürüyerek, geç kaldığımız zamanlarda ise traktör üzerinde gidiyoruz” dedi.

KENDİ ALDIKLARI FORMALAR EVDE YIKANIYOR

Dülük Mahallesi’ndeki futbol takımlarının daha da artması ve sporun yaygınlaştırılması için desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten Ahmet Bilen, “Mahallemizdeki federasyonu 6 sene önce kurduk. Sadece bundan 2 yıl önce eşofman ve krampon yardımı yapıldı, bir daha da destek alamadık. Formalarımızı kendimiz yaptırıyoruz. Maçtan sonra kirlenen malzemelerini evlerimizde eşlerimiz, analarımız, kız kardeşlerimiz yıkıyor. Özellikle başta uyuşturucu madde bağımlılığın alıp başını gittiği şu günlerde gençlerimizi bu tür illetlerden uzak tutmak için tüm köy olarak çaba gösterdiğimiz bu çaba için futbol sahamızın yapılmasını ve malzeme yardımı yapılmasını istiyoruz” dedi.

Ahmet Bilen, Dülük Ligi’nde havaların iyi gitmesi halinde yakın zamanda Süper Kupa mücadelesini başlatacaklarına dikkat çekerek, tüm futbolseverleri Dülük Mahallesi’ne beklediklerini de sözlerine ekledi.

 

 

28.12.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR