SPOR

Gaziantep’te 3 Bin Kişi Yüzme Öğreniyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projeleri sayesinde, Gaziantep’te deniz bulunmamasına rağmen günlük olarak 3 bin kişi yüzme eğitimi alma fırsatı buluyor.

Gaziantep’te Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırım hamleleri ile birçok spor tesisi inşa edilmiş olup, bu sayede çocuklar ve gençler daha modern ve güvenli alanlarda spor yapma imkanına erişiyorlar.

Okulların yaz tatiline girmesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yaz kurslarında, çocuklar ve gençler, Türkiye’nin en büyük yüzme havuzu statüsüne sahip Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu’nda uzman antrenörler eşliğinde yüzme eğitimi almakta ve ayrıca suda hayatta kalma teknikleri öğrenmektedirler.

Eğitimler, antrenörler ve cankurtaranlar denetiminde titizlikle sürdürülmektedir.

2021 yılında hizmete giren Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu, gençlerin yaz tatilini verimli bir şekilde değerlendirmelerine olanak tanıyor. “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” isimli proje kapsamındaki kursa katılan çocuklar ve gençler, deneyimli antrenörler ve cankurtaranların gözetiminde yüzme eğitimleri almaktadır.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, geleceğin sporcularını destekleyerek, yetenekli gençleri ileri yüzme teknikleri eğitimi ile ülke genelindeki şampiyonalara hazırlamaktadır.

Projenin başlangıcından bu yana, Gaziantep’te 60 bini aşkın çocuğa ve gence yüzme eğitimi verilmiştir. Özellikle sıcak yaz aylarında büyük ilgi gören kurslar, çocukların yüzme öğrenme mutluluğuyla dolmasını sağlamaktadır. Ayrıca, öğrenciler havuzda serinleme şansı da yakalamaktadır.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla, yüzme eğitimi alan havuzda farklı yaş gruplarından birçok öğrenci eğitim almakta ve yaz aylarında daha fazla çocuğun spora yönlendirilmesi hedeflenmektedir. Yüzme öğrenmek isteyenler için hafta içi ve hafta sonları çeşitli saatlerde eğitimler düzenlenmektedir.

Yüzme antrenörleri, eğitimlerin çocukların yaş ve seviyelerine göre özel programlarla yürütülmesini sağlamaktadır. Temel su güvenliği, nefes kontrolü ve yüzme teknikleri gibi konularda sunulan eğitimler, çocukların suya güven duygularını artırmayı amaçlamaktadır.

Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu Müdürü Ahmet Barış İlgün, düzenlenen yüzme kursları sayesinde binlerce çocuğun güvenli bir şekilde yüzme öğrendiğini ve günlük olarak 3 bin kişiye eğitim verdiklerini aktarmıştır.

İlgün, eğitim alan öğrencilerin yüzme yarışlarına hazırlanarak geleceğe emin adımlarla ilerlediklerini belirtmiş ve “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin Gaziantep’teki devam eden süreçlerine dikkat çekmiştir.

İlgün ayrıca, yüzme eğitimlerinin devam ettiğini, Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu’nun yanı sıra ilçelerdeki portatif havuzlarda da eğitimlerin gerçekleştirildiğini aktarmıştır.

Gaziantep’in yüksek sıcaklıkları ile yaz aylarında çocukların zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmesine yönelik kurslar, hem yüzme öğrenmelerini hem de serinlemelerini sağlamaktadır. İlgün, “Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte yaklaşık 3 bin çocuğumuz kurslarımızdan yararlanıyor,” diyerek, projenin kapsamının 6-12 yaş ve 12-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere de yönelik olduğunu vurgulamıştır.

Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu Koordinatörü Sercan Taşkesen, proje çerçevesinde kurslara katılan tüm öğrencilere ücretsiz yüzme eğitimi verdiklerini, haftanın altı günü 7 seans eğitimle devam ettiklerini ifade etmiştir.

Taşkesen, yüzme bilmeyen kimsenin kalmamasını hedeflediklerini belirterek, yıl boyunca süren yüzme kurslarına kayıtların devam ettiğini eklemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu