Yetkin: Erdoğan, erken seçim istemiyor

Kendisine ait yetkinreport.com'da Türkçe ve İngilizce makaleler kaleme alan Murat Yetkin, Türkiye'nin iç ve dış siyasetini gazeteci gözüyle yorumluyor

Yetkin: Erdoğan, erken seçim istemiyor

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine'de köklü değişiklikler yapacağı söylentisi, son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Özellikle ekonomik göstergelerin gün geçtikçe daha karamsar bir tablo oluşturması, başta Ekonomi Bakanlığı olmak üzere birçok Bakanlıkta 'yeni isimlerin' görüleceği olasılığını güçlendiriyor. Gazeteci Murat Yetkin ise kendine ait "Yetkinreport.com" adresinde günlük yazılarında en çok bu konular üzerinde fikir paylaşımı yapıyor. Son yazılarında Türkiye'nin dış politikasını ele alarak, Putin-Erdoğan görüşmesini yorumlayan; Suriye başta olmak üzere komşu ülkelerle ilişkilerin seyrini yorumlayan Gazeteci Murat Yetkin, bugünkü yazısında ise 'iç politikaya' dair mesajlar veriyor ve Kabine değişikliği söylentilerin gölgesinde bir erken seçim olasılığının neden mümkün olmayacağını anlatıyor.

Erdoğan, hayat pahalılığını seçimle sınamak istemiyor

"Bazen böyle başlar: 2023 hedefi tutmuyor, Erdoğan erken seçim istemiyor" başlıklı yazısında Murat Yetkin bugün, Recep Tayyip Erdoğan'ın neden erken seçim istemeyeceğini maddeler halinde anlatarak, okur ve takipçileriyle değerlendirmelerini paylaşıyor. Ekonomik göstergelerin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kadar Recep Tayyip Erdoğan için de "erken seçime gitmeme" konusunda önemli bir unsur olduğunun altını çizen Gazzeteci Murat Yetkin, Erdoğan açısından tabloyu, "Hazine ve Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın başarılı gidişten söz etmesinin ise hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını ceplerinde hisseden geniş kesim için ne ifade ettiğini bir seçimle sınamaya niyeti yok Erdoğan’ın..." sözleriyle özetliyor. Partiden ihracı gündemde olan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti içindeki rolünü de masaya yatıran Murat Yetkin, Davutoğlu'nu "Onun gibi isimler 'giderse gitsin' denemeyecek kitle bağlarına sahip" şeklinde tanımlıyor.

Öte yandan sitesinde Türkçe olduğu kadar İngilizce makalelere de yer veren Murat Yetkin'in tüm yazılarına "yetkinreport.com" uzantısından ulaşım sağlanabiliyor.

4.09.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR