Yangın Kontrol Altına Alındı, Ekipler Nöbette!

Henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Ancak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nizip Belediyesi ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin zamanında müdahalesi ile alevlerin kontrol altına alınması sağlandı.
Yangın söndürme çalışmalarına çok sayıda itfaiye aracı, su tankeri ve orman aracı sevk edildi. Ekipler, yoğun çabaları sonucunda alevlerin çevredeki tarım arazilerine ve yerleşim alanlarına sıçramasını engellemeyi başardı. Şu anda bölgede soğutma çalışmaları hız kesmeden devam etmekte, ekipler aynı zamanda olası bir yeniden alevlenmeye karşı sabaha kadar nöbet tutuyor.
Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Av. Tanju Bayındırlı, yangın bölgesine giderek çalışmaları yerinde inceledi ve koordinasyonu sağladı. Ekiplerle birebir iletişim kurarak durumu yöneten Bayındırlı, sabahın erken saatlerine kadar alanda kalarak çalışmalara destek verdi.
Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, “En büyük tesellimiz, yangında can kaybı yaşanmamış olmasıdır. Tüm ekiplerimize ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Yangının çıkış nedenine yönelik incelemeler devam ederken, yetkililer vatandaşları, özellikle sıcak hava koşullarında daha dikkatli olmaya çağırdı.