Video konferansa davet: Meme Kanseri

Dünyada akciğer kanserinden sonra en sık görülen kanser türü olan meme kanserine dikkat çekmek isteyen TİNGADER ve TYGD, Prof. Dr. Ali Uzunköy'ü sanal ortamda ağırlayacak.

Video konferansa davet: Meme Kanseri

 

Her 8 kadından 1'inin yaşamının bir evresinde karşı karşıya gelebileceği meme kanseri, hayati riski gözönünde alındığında, bununla ilgili olarak toplumsal farkındalık oluşturulmasını da zorunlu hale getiriyor. Özellikle erken teşhiste hastaların yüzde 96'sının hayatta kalacağı gerçeği de bu farkındalığın daha yüksek sesle dile getirilmesinin önemine işaret ediyor. İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) ile Tarafsız Yerel Gazetecileri Derneği (TYGD) ortaklaşa hazırladıkları bir projeyle, bu farkındalığı fiziksel ortamlardan alıp, dijital platformlara taşımayı başarıyor. Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk'ün moderatörlüğünü üstlendiği ve dünyanın her yerinden video-konferans yoluyla katılım sağlanabileceği topltantıya, Harran Üniversitesi Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı ve Kanser Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ali Uzunköy de konuşmacı olarak katılıyor. 1 Aralık 2021 Çarşamba günü gerçekleştirileek olan konferansa ise Google Meet üzerinden şu bağlantıyla ulaşılabiliyor:

https://meet.google.com/isy-wxno-rng

Prof. Dr. Ali Uzunkaya'nın canlı yayın sırasında, meme kanserine yönelik bilimsel verileri dile getireceği toplantıda, ayrıca kanser tanısı ve tedavisi konusunda video-konferansa katılım sağlayan kişilerin soracağı sorulara da yanıt vermesi bekleniyor. 

Öte yandan toplantıya alternatif olarak Meet uygulamasını açarak, isy-wxno-rng kodunu girerek de ulaşım sağlanabiliyor.

 

29.11.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR