Suriyelilerin Ülkesine Dönüş Heyecanı Gaziantep’te Başladı

Muhaliflerin Suriye’nin başkenti Şam’a girmesiyle birlikte, Esad rejiminin sona ermesi, Gaziantep’te yaşayan Suriyeliler arasında büyük bir coşkuyla karşılandı. Suriyeliler, ülkelerine dönüş hazırlıkları içinde oldukları için mutluluk duyduklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk halkına teşekkür ettiklerini belirttiler.
Günler süren büyük bir ilerlemenin ardından, muhalif güçler ve Suriye Milli Ordusu, başkent Şam’a girdi. Bu gelişmeyle birlikte Baas rejimi çökerken, Esad da ülkeyi terk etti. Şam’ın muhalifler tarafından ele geçirilmesi sonrası Gaziantep’te yaşayan Suriyeliler, sokakları ve meydanları doldurarak kutlamalar yaptı. 13 yıldır Türkiye’de huzur içinde yaşam sürdüklerini ifade eden Suriyeliler, artık kendi ülkelerinde yaşamlarına devam edecek olmanın sevincini yaşıyor.
Gaziantep’te duygularını dile getiren Ruha El Hakim, “Mutluluktan bugün sabaha kadar uyuyamadım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederiz” dedi.
Suriye’ye dönecek olmanın verdiği heyecanı yaşayan El Hakim, “Şükürler olsun, bugünleri görmek nasip oldu. Beşşar Esad gitti ve onu destekleyenlerin de gitmesini diliyoruz. En kısa zamanda kendi ülkemize dönmeyi istiyoruz. Türkiye’de yaşayan herkese, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.