Şanlıurfalılardan, Gaziantep Valisine ziyaret

Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (ŞANLIDER) yönetimi Vali Davut Gül’ü makamında ziyaret etti.

Şanlıurfalılardan, Gaziantep Valisine ziyaret

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’in daha ileriye gitmesinin yaşam kalitesinin arttırılmasından geçtiğini belirterek, “Bunu sağlamak için tüm kesimlerle istişare içinde çalışıyoruz” dedi.

Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (ŞANLIDER) yönetimi Vali Davut Gül’ü makamında ziyaret etti. Yeni Başkan Hakkı Kılıç ve yönetim kurulu üyelerini ağırlayan Vali Gül, birlik ve beraberliğin olduğu yerde gelişmenin olacağını söyledi.

Ülkemizde sivil toplum kavramının son yıllarda öne çıkmaya başladığını belirten Vali Davut Gül, “Demokrasilerde sivil toplum çok önemli. Avrupa ülkelerinde bireyler birden çok sivil toplum kurumuna üye ve aktif olarak görev alıyor. Ülkemizde de son yıllarda sivil toplum kavramı önem kazanmaya başladı. Gaziantep’in sivil toplum kuruluşları olarak potansiyelini biliyoruz. ŞANLIDER de önemli bir kitleyi temsil ediyor, yönetimindeki arkadaşlarımızı tanıyoruz. Bize düşen bir görev olduğunda devlet olarak yanınızdayız” dedi.

Gaziantep’in sahip olduğu potansiyel nedeniyle kentte ciddi bir Şanlıurfalı nüfusunu bulunduğunu anımsatan Vali Gül, “Şanlıurfalıları seviyoruz, kentimiz tüm insanlarını seviyoruz. Vatandaşlarımızın daha iyi yaşaması için sivil toplum kurumlarıyla sürekli istişarelerde bulunarak, kentimizi daha iyi noktalara götürme adına birlik ve beraberlik içinde hareket ediyoruz” diye konuştu.

ŞANLIDER Başkanı Hakkı Kılıç da, dernek olarak uzun süredir Gaziantep halkı için hizmet ettiklerini belirterek, “Ortak yaşamın güzelleştirilmesi, insanlarımızın sorunlarının çözümü için çeşitli proje ve etkinliklere imza atıyoruz. Üyelerimiz ve hemşerilerimizle sürekli dayanışma içindeyiz. Faaliyetlerimizin odağında insan var, o nedenle kentimizin yöneticileri ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da sürekli işbirliği içindeyiz” dedi.

Dernek faaliyetleri hakkında Vali Gül’e bilgi veren Başkan Kılıç, “Derneğimizde geleneksel hale gelen buluşmalarımız devam ediyor. Her Cuma günü üyelerimiz ve hemşerilerimizle bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz. Daha önce yönetimimizin katılımıyla düzenli olarak yaptığımız kan bağışı kampanyamızı bu yıl geniş katılımlı bir iftar yemeğiyle açık alana taşıdık. 2 yıldır pandemi nedeniyle toplu etkinlikler yapılamıyordu. Önümüzdeki dönemde kültür ve sosyal içerikli etkinliklerimizi geniş katılımlarla gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

21.05.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR