REİSİN ASLANLARI GAZİANTEP'TE

SUDAN Devlet Başkanı Ömer El-Beşir tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen, 2'si dişi 4 yavru aslan için bakılması için getirildiği Gaziantep Hayvanat Bahçesinde tanıtım töreni düzenlendi

REİSİN ASLANLARI GAZİANTEP'TE

 

SUDAN Devlet Başkanı Ömer El-Beşir tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen, 2'si dişi 4 yavru aslan için bakılması için getirildiği Gaziantep Hayvanat Bahçesinde tanıtım töreni düzenlendi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bütün Türkiye'yi reisin aslanlarını görmek için buraya davet ediyorum" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sudan gezisi sırasında Sudan Devlet Başkanı El-Beşir'in hediye ettiği yavru aslanlar, 2 gün önce Gaziantep'e getirildi. Bakımlarının yapılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ndeki kafeslerine konulan aslanlar için bugün tanıtım töreni düzenlendi. Törene; Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan,  Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler ile vatandaşlar katıldı.   Program nedeniyle hayvanat bahçesi girişleri gün boyunca ücretsiz hale getirildi. Törende konuşan Fatma Şahin, 'reisin aslanları' olarak adlandırdıkları yavru aslanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isim koyduğunu söyledi. Aslanlara en iyi şekilde bakılacağını ifade etti.

 FATMA ŞAHİN; 

"Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye'de 1 numara, Avrupa 3'üncü sıradayız, Dünyada 4'üncü sıradayız. Yaklaşık 1,5 milyon metrekare yeşil alan üzerinde 10 bin hayvanımızın, yaklaşık 400 türümüzün birlikte yaşadığı, hijyen doğurganlık, sağlık, huzur açısından en önemli kriterleri yakalamış olan çok güzel bir mekanın içindeyiz. Bugün neden buradayız? Sayın cumhurbaşkanımız, Sudan cumhurbaşkanının hediye ettiği 2 dişi, 2 erkek aslanları Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne göndermeyi uygun buldu. Bizde onun emanetlerine sahip çıkmak için çok yoğun bir şekilde çalıştık. Arkadaşlarımız Sudan'a gitti ve oradaki arkadaşlarımızla beraber aslanları kargo uçağıyla direkt olarak Gaziantep'e getirdi. 2 gün önce aslanlarımız buraya ulaştı. Tabi yoldan gelince onların dinlenmeye, bakıma ihtiyacı vardı. Bakımlarını yaptık, dinlendirdik, ihtiyaçlarını giderdik, rahatlattık. Şimdide aslanlarımızla ilgili lansman için buradayız. Biz reisin aslanları olarak tanımlıyoruz ama sayın cumhurbaşkanımız dün yaptığımız görüşmede bize isimlerini bildirdi. Öncelikle dişi aslanlarımızın isimleri Nil ve Sultan erkek aslanlarımızın ismi ise, Sudan ve Sevakin, biliyorsunuz orada çok önemli bir adamız var o adanın ismini verdik. Bu aslanlar bize emanet. Bizimde en önemli özelliğimiz emanete iyi bakmak. Ben bütün Türkiye'yi yılda 3 milyon kişinin ziyaret ettiği bu hayvanat bahçemize reisin aslanlarını görmeye bekliyorum. Sayın cumhurbaşkanımızı da torunlarıyla beraber, emanet ettiği hediyelere nasıl iyi baktığımızı görmesi için buraya davet ediyorum."

 

DEVLET BAKANI  ÇİĞDEM KARAASLAN

 

 

GAZİANTEP AKP MİLLETVEKİLİ NEJAT KOÇER

 

 

 

 

 

Ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılanan aslanların alışma süresi boyuncu diğer aslanlardan ayrı tutulacağı öğrenildi.

13.01.2018 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR