O Hakarete Bir Suç Duyurusu da Nizip’ten

Nizip 'te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılanlara, “deyyuslar Osmanlının çöküşünü kutluyor” diyerek hakaret eden din insanı cami imamı Sıtkı Dağ hakkında bir suç duyurusu da CHP Nizip İlçe Örgütü’nden geldi...

O Hakarete Bir Suç Duyurusu da Nizip’ten

Nizip Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinin ardından partisi adına bir açıklama yapan CHP Nizip İlçe Teşkilatı  Yönetim Kurulu Üyesi Hukuk Ve Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı  Av. İbrahim Halil Şanlı, ilçe müftülüğünde kamu görevlisi olan Sıtkı Dağ’ın  sosyal medya hesabı üzerinden Atatürk’e ve 19 mayısı kutlayanlara hakaretinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

“DEVLETİN TEPESİNDEKİLER DE KUTLUYOR”

Şanlı, “19 Mayısı kutlayanlara hakaret eden şahıs veya onun gibileri bilmelidir ki; 19 Mayısı ve diğer milli bayramlarımızı Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis başkanımız, genel kurmay başkanımız bakanlarımız parti genel başkanları da kutlamaktadır. Bu durumda bu makamda bulunanlara da ayrı ayrı hakaret edilmiştir” dedi.

“TARİHİ BİLMEYENLERE BİR KEZ DAHA HATIRLATALIM”

Tarih bilmeyenler için bir kere daha tekrar etmek gerektiğini kaydeden Av. Şanlı, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Atatürk’e ve onu sevenlere laf ederken belki de kapı komşusuna hakaret ettiğini hesap edemeden beyanda bulunan bu zihniyetin 19 Mayıs’ın önemini ve cumhuriyet tarihini anlayamamıştır 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Mütarekesi ile ordusu silah terk etmeye zorlanmış bir halkın kurtuluş mücadelesinin ilk sacayağıdır 19 Mayıs. Osmanlıyı yıkanların bayramı değildir O tarihe dönecek olursak 19 mayıs Hasan Tahsin’in daha İzmir’de kanı kurumadan yaşanmış  tarihi bilinci dolu  dolu bir hareketin başlangıç noktasıdır. Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün bu başlangıç eylemi o tarihlerde sadece Yunanları ve ekseriyetle de İngiliz Askeri İstihbaratını rahatsız etmişti. Ve bu kurtuluş hareketi 30 ağustos 1922 tarihine kadar da olağanca imkansızlık içinde ve kesintisiz vaziyette sürdü.    Yani halk ve millet bağrından beslenen anti-emperyal kurtuluş hareketi son işgalci postalının vatan toprağından def edilmesine kadar askeri faaliyetlerle sürmüştür.  ve daha sonra da  hukuk, ekonomi, tarım ve sosyoloji temelinde devrimlerle siyasi olarak devam etmiştir. Ve DEVAM ETMEKTEDİR.Ezcümle hakkında İngiliz baskısı ile gıyabi idam fermanı çıkarılan Gazi Kemal Atatürk bu haklı mücadeleden vazgeçmeyerek ve başararak vatanın ve vatandaşının kalbinde güçlü bir sevgi saygı bağı oluşturmuştur. Milli olmayan dindar olamaz çünkü Hz. Peygamberin de dediği gibi’ vatan sevgisi imandandır.’Mustafa Kemal Atatürk vatanı yıkmamış, bölmemiş. Yıkılanı bölüneni yeniden inşa etmiştir.  Mücadelesi sadece vatanımızla sınırlı kalmamıştır.Ezilen bütün halklara ilham olmuş onların mücadele bilincini sağlamlaştırmıştır Gazi Atatürk !

Gandi’den  Fidel Castro’ya Ernesto Che Guevera’ya kadar dünyanın saydığı bir generale ve devlet adamına sahip çıkmak  kendi öz vatanımızda elimizden geldiğince bize görevdir”

HABERİN VİDOSU İÇİN TIKLAYINIZ:

http://yurthaberleri.net/webtv/19-mayisa-hakarete-suc-duyurusu-videosu-51.html

 

 

 

 

 

20.05.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR