GÜNCEL

Gaziantep’te Deprem Sonrası Yeniden İnşa Çalışmaları Başladı

Depremin ardından, vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak ve şehirlerin tarihi ile kültürel dokusunu koruyarak yeniden inşa etmek için kapsamlı çalışmalar başlatıldı.

Tarihi Dokuya Uygun Yeni Yapılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde yürütülen projelerde, yeni konutlar modern ve depreme dayanıklı bir şekilde inşa edilmekte. Aynı zamanda, bölgenin mimari yapısıyla uyum içerisinde olmasına dikkat edilmektedir. Özellikle Gaziantep merkezde bulunan eski mahallelerde bu hassasiyetle yeniden yapılanma süreci devam ediyor.

İslahiye ve Nurdağı’nda Hız Kazanan İnşaatlar

Depremin en çok etkilediği İslahiye ve Nurdağı’nda, rezerv alan olarak belirlenen bölgelerde inşaat çalışmaları hız kazanmış durumda. Bakan Murat Kurum’un talimatları doğrultusunda sahadaki ekipler, gece gündüz demeden bu çalışmaları yürütmektedir.

Vatandaşlar Umutla Bekliyor

İslahiye’de esnaflık yapan Mehmet Yılmaz, “Depremden sonra büyük bir belirsizlik vardı ama şimdi evlerimiz yapılıyor. Mahallemiz yeniden canlanacak, devletimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullanırken, Nurdağı’ndan Hatice Doğan, “Yeni konutların yükseldiğini gördükçe umudumuz artıyor. Kısa sürede yeni evimize geçeceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in dört bir yanında yükselen yeni yapılar, yalnızca birer betonarme yapı olmaktan öte, aynı zamanda bir yeniden doğuşun simgesi olarak değerlendirilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu