NAR EKŞİSİNİ BIRAK HOCAM, PİSLİĞİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ ONA BİR BAK...

Haşere-böcek-sinek sokakta kurutulan tezek, evde beslenen hayvanlar, kapağı açık çöp konteynerleri, açığa atılan çöp, kolları bacakları yara olmuş insanlar: OĞUZELİ'NDEN İNSAN ve ÇEVRE MANZARALARI...

NAR EKŞİSİNİ BIRAK HOCAM, PİSLİĞİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ ONA BİR BAK...

 

Gaziantep'in Oğuzeli merkez ilçe halkı soruyor : Biz bu eziyeti çekecek ne yaptık?

Oğuzeli ilçesinde özellikle pandemi döneminde hayatın daha temiz ve hijyenik olması gerektiği bir dönemde ortaya çıkan kirlilik, çöp ve buna bağlı olan haşereler insan yaşamını olumsuz etkiliyor.

Özellikle  evlerin bahçelerinde, kanatlı, büyük ve küçük baş hayvan bakılması, bunların tezeklerinin bahçelerde kurutulması, ilçenin içinden geçen çayda ıslah çalışmasının tam anlamıyla bitmemiş olması, çöplerin sokak aralarına gelişigüzel atılması insan sağlığını tehlikeye atıyor.

İlçedeki bebeklerin, çocukların, yetişkinlerin kolları bacakları, vücutları sivrisinek ve haşere ısırıkları ile dolu. Sokaklarda tezek kurutulması ve evlerde hayvan yetiştirilmesinden dolayı kötü kokular var. Çöp konteynerlerinin ağzı açık, atıkların standart bir şekilde bertaraf edilmediğinden şikayet ediliyor. 

Yerel yönetimlerin, insan sağlığını doğrudan etkileyen bu olumsuzlukları gidermesi ve kapsamlı bir temizlik çalışması başlatması isiteniyor...

 



29.05.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR