MÜLAKATIN KALDIRILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ

DEVA Partisi Gaziantep Ertuğrul Kaya, düzenlediği basın toplantısı ile kamuda mülakatın kaldırılması için hazırladıkları kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

MÜLAKATIN KALDIRILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Meclis'e sundukları kanun teklifi ile kamuda mülakatın kaldırılmasını önerdi. Kaya, mülakatlarda yaşanan haksızlıklara son vermek ve adaletsizliklere 'dur' demek amacıyla bu teklifi hazırladıklarını belirtti. DEVA Partisi'nin kuruluş aşamasında 'mülakatı kaldıracağız' sözü verdiklerini hatırlatan Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, sözlerini tutma fırsatı olduğunu ve mülakatı kaldırmasını istedi.

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "'Mülakatı kaldıracağız' dediniz. Gençlerimiz size inandı, aileleri size güvendi. Size oy verdi. Siz ne yaptınız, mülakatlara tam gaz devam ettiniz." diye konuştu.

 "HAKSIZLIKLAR YAŞANIYOR"

Mülakatlarda haksızlıkların yaşandığını iddia eden Kaya, "Yaşanan bu adaletsizliklere son vermek, mülakatlarda yaşatılan haksızlıklara 'dur' demek için geçtiğimiz cuma günü kanun teklifimizi TBMM Başkanlığına sunduk." dedi.

DEVA Partisi kurulurken "mülakatı kaldıracağız" sözünü verdiklerini hatırlatan Kaya, "Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum: Seçimden evvel milletimize 'mülakatı kaldıracağız' sözünü verdiniz, işte size sözünüzü tutma fırsatı, eğer sözünüzde samimiyseniz buyurun mülakatı kaldırın." ifadesini kullandı.

1.11.2023 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR