MİLLET KÜTÜPHANESİ SON HIZLA

Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesi olan Şahinbey Millet Kütüphanesi’nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken Başkan Mehmet Tahmazoğlu kütüphaneyi bu yıl içerisinde hizmete açacaklarını ifade etti.

MİLLET KÜTÜPHANESİ SON HIZLA

 

Akkent Mahallesi’ne 40 bin metrekare alanda yapılan kütüphane inşaatı hızla devam ediyor. Kütüphane tamamlandığında mimari tasarımının yanında çevreci uygulamaları ile de örnek gösterilecek. Yeni nesil modern kütüphane, sadece kitap alanı değil, her türden içeriğe sahip ve her yaş grubundan insana açık, yaşayan ve hizmet veren bir mekân olacak.

400’ÜN ÜZERİNDE PERSONEL ÇALIŞIYOR

Şahinbey Millet Kütüphanesi’nin tamamlanmasını büyük bir heyecanla beklediğini ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Şahinbey Millet Kütüphanemizin yerden yüksekliği 40 metre olan kubbesinin betonarme işlemlerini tamamladık. Yalıtım işleri tamamlandı. Dış cephenin üzeri yukarıdan aşağıya titanyumla kaplanacak. Bir diğer yandan da içeride mekanik, yer döşeme ahşap çalışmaları gece gündüz demeden devam ediyor. Şahinbey Millet Kütüphanesi’nin inşaat çalışmasında 400’ün üzerinde personel çalışıyor. Söz verdiğimiz gibi bu yıl bitmeden kütüphanemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Kütüphanemiz 24 saat açık olacak ve her yaş grubu için ayrı bölümler, bireysel ve grup çalışma odaları bulunacak. Şehrimize değer katacak, gençlerimizin önünü açacak bir kütüphane olacak. Ekibimizle birlikte en kısa sürede açarak vatandaşımızın hizmetine sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Kütüphanemiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

1.11.2023 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR