"Krizin faturasını emekçiye kesemezler"

KESK Şubeler Platformu, tüm emekçileri; yoksulluk, işsizlik ve güvencesizliğe karşı birlikte mücadele etmeye çağırarak, 15 Aralık'ta Adana'da yapılacak bölge mitingine davet etti.

"Krizin faturasını emekçiye kesemezler"


Yeşilsu'da bir basın açıklaması düzeneyen KESK'e, çeşitli sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi. KESK Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez, emek ve demokrasi güçlerinin işsizlik, güvencesizlik ve yoksulluğa karşı Adana yapılacak bölge mitinginde taleplerini yüksek sesle dile getireceklerini söyledi.


"SERMAYE BORCUNU EMEKÇİYE DAYATIYOR"


Bölge Mitinginin hazırlıkları için bir süredir Gaziantep'te bulunan KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar ise, siyasi iktidar ile sermayenin krizin faturasını emekçilere çıkarmak istediğini ifade ederek, "Ülkenin 460 milyar dolar bocu var. Bunun üçte ikisi sermayenin. TOBB başkanı çıkmış, bu borcu tüm yurttaşların ödeyeceğini söylüyor. Biz de diyoruz ki bu borcu ödemeyeceğiz. Tüm bunlarla birlikte emekçilerin kadro, iş güvencesi, işsizlik, yoksulluğun ortadan kaldırılması, asgari ücretin belirlenmesinden işçi sendikalarıyla birlikte, kamu sendikalarının da müdahil olması gibi taleplerimizi bölge mitinglerinde var gücümüzle haykıracağız" dedi.,

6.12.2018 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR