GÜNCEL

Kardeş Şehirler Gençlik Kampı’nda Barış Mesajı Verildi

Gazi şehrinin yurtdışında tanıtımını artırmak ve şehirlerarası diyaloğu sağlamak amacıyla düzenlenen gençlik kampı, Seyr-i Antep Gençlik Merkezi’nde başarıyla tamamlandı. Kampın sona ermesinin ardından sertifika töreni, Mutfak Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Slovenya Cumhuriyeti’nden Celje, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Lefkoşa, Endonezya Cumhuriyeti’nden Surabaya, Tataristan Cumhuriyeti’nden Kazan ve Adige Cumhuriyeti’nden Maykop şehirlerinden gelen 75 genç, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir araya geldi. Başkan Şahin, gençlerle sohbet ettikten sonra sertifikalarını takdim etti.

Törende konuşma yapan Fatma Şahin, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 28 kardeş şehri var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önemli bir sözü var: ‘Yurtta barış, dünyada barış.’ Biz, çok köklü bir medeniyetin çocuklarıyız. 1400 yıl önce sevgili peygamberimiz, İslam medeniyetini tanıştırdığında kız çocuklarının birey olduğunu, kadın-erkek eşitliğinin önemli bir devrimi olarak belirtti. Siz gençlerin bunu iyi geliştirmesini istiyoruz. Ancak bir şey daha yapmamız gerek; bu dünya vicdanını kaybetti. Merhamet, sevgi ve barış duygusunu yitirdi. Hazreti Mevlana, ‘Barış kalpte başlar’ diyor. Birbirinizi sevin, sıkı sıkıya bağlanın. Dünyanın neresinde olursa olsun bir çocuk öldürülüyorsa, onun mücadelesini hep birlikte verelim. Çocuklar yaşasın ve gerçek bir bayram olsun, bunu kardeş şehirlerimizle başaracağız.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Uluslararası Projeler Daire Başkanı Ahmet Ertürk, konuşmasında bu organizasyonu bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, gelecekteki yıllarda bu organizasyonu geliştirerek devam ettirmeyi planladıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu