Kafa Dergi 5 yaşında

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Radyo_TV mezunu Mert Çanga ile birlikte 2009 yılında çıktığı yolda 10 yılı geride bıraktı. Fitbol ve #Tarih dergileri, spor ve tarih alanında rekorlar kırarken, Kafa Radyo'ya ilham veren Kafa Dergisi ise 5. yaşını kutluyor

Kafa Dergi 5 yaşında

 

 

Oğuz Aral'ın GırGır Dergisi, 1980'li yıllarda Türkiye'de ulaştığı 500 bin satış rakamıyla gelmiş geçmiş en çok satan dergi rekorunu elde etmişti. Sonraki yıllarda 1990'lar ve 2000'li yıllarda ise bu rekorun kırılmasının gelecekte hayal olacağı yorumları yapılmıştı. Oğuz Aral'ın öğrencileri olan Selçuk Erdem, Erdil Yaşaroğlu gibi isimlerin kurduğu Penguen Dergisi de yayın hayatına son verince, yeniden büyük kitlelere ulaşması düşünülen bir mizah dergisi beklentisi de rafa kaldırılmış oldu. Ancak mizahın da içinde yer aldığı ve belki de Fikir Dergisi olarak adlandırmanın daha doğru olacağı Kafa Dergi, ulaştığı kitleyi giderek genişleterek, umutları yeniden yeşertmiş oldu. Dün gece İstanbul Emirgan'da 5. yaşını kutlayan Kafa Dergi, yayın grubu içerisinde yer alan Fitbol ve #tarih dergilerine, önümüzdeki günlerde bir de çocuklar için hazırlanan Kafa Çocuk ve Bilim Dergisi'ni eklemeye hazırlanıyor.

İlber Ortaylı'dan Enis Batur'a... Bedia Ceylan Güzelce'den Aylin Balboa'ya Başar Başaran'a Mahir Ünsal Eriş'e Sunay Akın'a Alper Canıgüz'e Coşkun Aral'a Zafer Alagöz'e ve Cem Davran'a kadar onlarca kültür-sanat aşığı her ay Kafa Dergi'de buluşuyor. Serkan Altuniğne'nin karikatürleriyle zenginleşen Kafa Dergi, ayrıca okurlarına her ay, dev posterler, çıkartmalar hediye ediyor. 1990'lı yılların ruhu her ay Kafa Dergi'de içine bir nefes daha çekiyor. Hatta bir zamanlar her Pazar Hürriyet'te yazan ve ölümünün ardından biz sevenlerini öksüz-yetim bırakan Oğuz Aral'ın "Huysuz İhtiyarı" Kafa Dergi'yi okuyanları kenardan bir yerden izlerken kıs kıs gülüyor. Neşeyle piposunu tüttürüp, keyifle gökyüzüne doğru üflüyor. Mizahı kültürle ve sanatla birleştirerek, gelecek nesilleri 'donanımlı' bir şekilde hayata hazırlayan Kafa Dergi, diğer yandan da 35-40 yaş üstünü her ay lezzetli bir yolculuğa sürüklüyor.

NİHAT SIRDAR'IN KAFA RADYOSU, DERGİYİ UÇURDU

Kafa Dergi'nin Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi Candaş Tolga Işık, Türkiye'nin en çok tanınan ve sevilen Radyo Programcıları arasında yer alan Nihat Sırdar'ı dergi grubunun içerisine çekmekle ne kadar büyük bir iş yaptığını yavaş yavaş tescilli hale getirmeye başlıyor. Son olarak Show Radyo'da yayın yapan Nihat Sırdar, buradan ayrılırken beraberinde sürüklediği Güçlü Mete, Zeki Kayahan Coşkun gibi isimlerle birlikte Kafa Radyo'yu kuruyor ve kurulmasının üzerinden henüz 1 yıl bile geçmeden Türkiye'de en çok dinlenen radyolar sıralamasında kurumu 1 Numaraya taşıyor. Kesintisiz olarak haftanın 7 günü ve günün 24 saati yayın yapan Kafa Radyo, yaklaşık 20 yıldır sektörün içerisinde yer alan Pınar İnanç Akar yani nam-ı diğer Pınar Rayting'e müzik yayınını teslim ederek, önemli bir ivme kazanıyor.

Radyo yayını sırasında Nihat Sırdar ve Zeki Kayahan Coşkun, kitlelere hem Kafa Dergi'nin tanıtımını yapıyor hem de bilip de bayiye gitmeyenleri harekete geçiriyor. Kafa Dergi, Emirgan'da 5. yaşını kutlarken, Kafa Radyo'nun da kurulmasıyla birlikte 10. yaşını kutlamadan önce geçmişte GırGır Dergisi'nn kırdığı rekora da göz kırpıyor. Kafa Dergi, gelmiş geçmiş en çok satan dergi sıralamalarında gelecekte 1 numarada yer almak adına ekibiyle birlikte çok çalışıyor ve emin adımlarla ilerliyor. Dünyaca ünlü Komedyen Cem Yılmaz'ın ağabeyi Can Yılmaz ve Aile dostları Zafer Alagöz'ün Kafa Dergi'ye yeni ufuklar açması, başka dergilerde yazan kimi ünlü isimler için de Kafa Dergi'yi bir cazibe merkezi haline getiriyor. Kafa Dergi'nin 5. yaş günü kutlamasına dair dün gece sosyal medya heabından bir kare paylaşan Gazeteci İsmail Saymaz, belki de gelecekte Kafa Dergisi ve Kafa Radyo ailesinin vazgeçilmez bir parçası olmak adına ilk adımını 'gülümseyerek' atıyor. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş gibi bir ismin de Dergi'nin 5. yaşının kutlama gecesine katılması ve burada bir konuşma yapması, Candaş Tolga Işık'ın 10 yıl önce kurduğu hayalin hangi boyutlara ulaştığını da çarpıcı bir şekilde kamuoyuna gösteriyor.

Nice Yıllara Kafa Dergi...

 

yurhaberleri.net / Ferdi Güngör

 

 

 

12.09.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR