İYİ PARTİ İL BAŞKANI: CHP ve İYİ PARTİ İTTİFAK RUHUNA UYGUN DAVRANMADI

İYİ Parti İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu itiraf gibi bir ifade ile , 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP ve partimiz ittifak ruhuna iyi davranmadığı ve bu bilinçte olmadığı için seçimi kaybettiklerini söyledi.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI: CHP ve İYİ PARTİ İTTİFAK RUHUNA UYGUN DAVRANMADI

          

“AKP İYİ DEĞİLDİ BİZ KÖTÜ İDİK”

Haftalık basın toplantısında yine farklı konulara değinen İyi Parti İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, tartışılacak sözlere imza attı. Gaziantep’te yapılan CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Gaziantep solun kalesi idi” sözlerine atıfta bulunan Hocaoğlu,” Gaziantep bir zamanlar CHP’nin kalesi idi. İtiraf edeyim son 15 yıldır AKP’nin kalesi. Ancak son seçimde Fatma Şahin, başta olmak üzere, AKP’li ilçe belediye başkanları başarılı olduğu için değil; CHP ve İYİ Parti ittifak ruhuna uygun davranmadığı, bu bilinçte olmadığı ve halkı ikna edemediği için kazandı. Özetle onlar iyi değildi, biz kötüydük. Hatalarımızdan ders aldık. En büyük ders ise 'öküzün trene baktığı gibi bakıyorlar' denmesine rağmen Gaziantep AKP’ye oy verdi. Bu olgu sözün bittiği yer, doğru resim ise, Gaziantep halkının çaresizliğinin göstergesidir” dedi

 “SANDIKTAN BİRİNCİ PARTİ OLARAK ÇIKAMAZ İSEK İSTİFA EDECEĞİM”

İlk seçimlerde İYİ Parti, sandıktan birinci olarak çıkmadığı takdire il başkanlığından istifa edeceğini dile getiren Hocaoğlu, “Gaziantep, ittifak olsun, yada olmasın İYİ Partinin kalesi olacaktır. Değişim başlamıştır. İlk seçimde İYİ Parti 1.Parti olmadığı taktirde il başkanlığı görevinden istifa edeceğime söz veriyorum. Gaziantep’te gidilmedik köy, girilmedik ev kalmayacak, Gaziantep için üreten, çalışan herkesin ayağına gideceğiz. İYİ’lik hareketine katılmaya çalışacağız. Sanayiciden, çiftçiye, esnaftan, sanatçıya, doğa hareketinden, eğitime, Z kuşağından, yılların eskitemediği siyaset üstatlarına kapı kapı gezeceğiz. Tek kırmızı çizgimiz terördür. Bu vatanı canından çok seven herkesi göreve çağırıyoruz. Daha İYİ bir Gaziantep için el ele olacağız. Bir devir kapanmıştır. İYİ Parti Gaziantep’in kalesi olacaktır. Gaziantep’te değişim başlamıştır, bu değişimi Gaziantep halkı sandıkta yapacaktır, biz yalnızca aracı olacağız. Tüm sorunları yerinde tespit edip çözüm sunacağız.  AKP mağdurlarını 15 günde bir yapacağımız basın toplantılarına çıkaracağız. Gaziantep’in sesini biz duyuracağız.

 “TAVUKTAN MEDET UMMA”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e de seslenen Hocaoğlu, ”tavuktan medet umma diyerek eleştiri oklarını “Tarım İl Müdürlüğüne sekretaryasını yaptırdın. Parasını 3 ay önce Büyükşehir Belediyesi hesabına yatırtın. Buda yetmiyor gibi, ilçe belediye başkanlarını, devletin kaymakamlarını yanına aldın, sabahın saat 9:00’dan 17:00’a kadar vatandaşı beklettin, sonra da AKP mitingine, bedava yumurta tavuğu dağıtımı şölenine çevirdin. Artık İYİ Parti var halkın sesi var. Tavuktan medet umma. Milletin parasını millete sadaka gibi verme” diyerek yönetti.

 Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı 400 bin liralık kelebek larvası ile Şahinbey Belediyesi’nin dağıttı; bisiklet, saat, spor ayakkabı gibi malzemelerin mali kaynağının açıklanmasını gündeme getiren Hocaoğlu, KOSGEB desteği ile işlerini kuraN iki kadının Şahinbey Belediyesi tarafından mağdur edilmesini de bu basın toplantısında gündeme taşıdı.

 

 

 

23.06.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR