HEKİMLER İŞ BIRAKIYOR

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti ve düşük maaşları protesto eden hekimler, iş bırakma eylemi yapacak. Hekim-Sen'in öncülük ettiği 6 sağlık çalışanları sendikası, bugün iş bırakıyor...

HEKİMLER İŞ BIRAKIYOR

 

Hekim Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu (Hekim-Sen), doktorların 11 Temmuz 2023 Salı günü (bugün)  iş bırakma eylemi yapacağını açıkladı. 6 sendikaya üye sağlık çalışanları, 11 Temmuz 2023 Salı günü acil servis hariç olmak üzere çalışmayacak.

Hekim-Sen'den yapılan açıklamada, "11 Temmuz Salı günü iş bırakıyoruz. Bizlerle beraber görselde logoları bulunan sendikalar da iş bırakacaktır. Hashtag çalışmasında güç birliği yaptığımız paydaş STK lar başta olmak üzere tüm memur STK'larını, özellikle de hekim sendikalarını eylemde de güç birliğine davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Hekim-Sen'in doktorların iş bırakmasıyla ilgili açıklamasının tamamı şöyle:

Hekimsen Temmuz Ayı İş Bırakma Eylem Kararı: Hekimsen 11 Temmuz 2023 tarihinde tüm kamu hastaneleri ve sağlık kuruluşlarında acil servisler, yataklı servisler, yoğun bakım üniteleri ve acil ameliyatlar dışında iş bırakma kararı almıştır.

Hekimlerin gelir düzeyleri ve alım güçlerinde yıllardır düzenli bir aşınma gerçekleşmiş, artık hekimlerin gelirleri, kamu işçisinin gelirleri ile kıyaslanır hale gelmiştir.

Mevcut durum, hekimlik mesleğine değer verilmemiş olmasının bir tezahürüdür. Sadece hekimlerin değil, tüm kamu çalışanlarının ücretlendirilmesinde ipin ucu kaçmış, işler arap saçına dönmüştür. Eğitim, teknik bilgi, iş zorluğu, mesleki risk ve sorumluluk gibi kıstaslar göz ardı edilerek hekimlik değersizleştirilmiştir.

Kamu işçilerine yapılan son maaş zammı ile memur maaşının çok üzerine çıkması ve hatta Ocak ayından geçerli olarak geriye dönük fark ödenmesi ile eğitimli kamu çalışanı olan memurlarda hiyerarşinin muhafaza edileceği beklentisi oluşmuş, ancak bu beklenti maalesef karşılanamamıştır.

Hekimler; aldıkları eğitim, üstlendikleri sorumluluk, meslek hastalıkları riski, devlet hizmet yükümlülüğü, stratejik personel olmaları gibi nedenlerle kamuda en üst düzeyde ücretlendirilmeleri gerekirken kamu işçisinin dahi altında maaşa mahkum edilmek istenmektedir. Ayrıca nöbet ücretlerinin trajikomik düzeylerde olması, gece ve gündüz mesailerinin eşit sayılması gibi adaletsizlikler de çözüm beklemektedir.

 

 

11.07.2023 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR