EKONOMİ

Gaziantep’te Ramazan’da Kebap Çılgınlığı Başladı!

Ramazan ayının gelişinin ardından Gaziantep’in tarihi Kalealtı bölgesinde ziyaretçi sayısı belirgin bir şekilde artış gösterdi. Sahur vakti geldiğinde, birçok vatandaş iftar sonrası ya da sahurda bu bölgede yer alan ünlü lezzetleri ve sıcak atmosferi deneyimlemek için Kalealtı’na yöneliyor.

Gaziantep’te kebapçılar ekonomik kriz dinlemiyor!

Kebapçılarda sunulan kebap çeşitlerinin fiyatları dikkat çekici bir şekilde yükselmiş durumda. Bir kuşbaşı, ciğer ve kıyma kebabı ile birlikte ayran, salata ve servis dahil toplam maliyet, kişi başı 500 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Ailecek sahur yapıyorlar

Gaziantepliler, sahur için sevdikleriyle beraber bu tarihi mekanlarda vakit geçirmenin tadını çıkarırken, bölgedeki hareketlilik ise günün erken saatlerine kadar sürmeye devam ediyor. Ancak hesap ödeme aşamasında bazı zorluklar yaşanıyor.

Hesap öderken kredi kartı geçmeyen kebapçılar var!

Gaziantep’te Ramazan ayında yoğun ilgi gören kebapçılardan bazıları, müşterilerine kredi kartı kabul etmediğini belirterek, nakit ödeme talep ediyor. Bu durum, bazı vatandaşların ailelerini bırakarak bankadan nakit para çekmek zorunda kalmasına neden oluyor.

Not: Bu lokantalar özellikle tarihi Antep Kalesi etrafında yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu