GAZİANTEP'TE İTTİFAKIN ÖRGÜTLERİ SİYASİ MEVTA OLDU

İyi Parti İl Başkanı Serkan Karakuş da, Şehitkamil dışındaki CHP ilçe başkanları da an itibari ile siyasi mevtalar...

GAZİANTEP'TE İTTİFAKIN ÖRGÜTLERİ SİYASİ MEVTA OLDU

 

Gaziantep’te CHP-İYİ Parti ittifakında bu iki partinin Gaziantep örgütleri son dönemlerin en beceriksiz siyasi hamlelerini yaparak meşruiyetlerini tartışmalı halle getirdiler…

31 Mart seçimlerine giden takvimde belirsizlikler, sürümcemede kalan konular, il başkanlarının çelişkileri, aday belirleme sürecindeki tutarsızlıkları, görevden almalar, genel merkeze iletilen taleplerin ciddiye alınmaması gibi konularla gündeme gelen CHP ve İYİ Parti’yi ayrı ayrı irdelemek gerekiyor.

YAZIK OLDU GARİİİ MİSGİLİM O DİLEKÇEYE(!)

Yerel seçimlere 2 aydan biraz fazla zaman kala Gaziantep CHP İl Başkanı Hayri Sucu ve yönetiminin görevden alındığı CHP’de il başkanın kim olacağı sorusu tabanı uzun süre meşgul etti. İnşaat Mühendisleri eski Oda Başkanı ve babası CHP’nin emektarlarından olan Melih Meriç’in adı kısa sürede ön plana çıktı. Buna yönelik bir hamle yapan CHP ilçe örgütleri 4 önemli partilinin ismini belirledikten sonra il başkanı olarak görmek istediklerini CHP Genel Sekreterliğine yazılı dilekçe şeklinde ilettiler. Bu ilçeler içerisinde kendi adaylarını çıkarma basiretini gösteremeyen Nizip Yavuzeli ve Nurdağı; sonra  “partimizde illa önseçim olsun” diyen ancak bunu başaramayan Şehitkamil dışındaki diğer ilçe başkanlıkları  il örgütünün başında görmek istedikleri; Reis Reisoğlu, Lütfi, Demir, Mustafa Aslan ve Neşet Uçar’ın isimlerini bildirmelerine rağmen CHP Genel Merkezi, MYK’sı ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 8 ilçe başkanının bu talebini tınlamadı bile. (Kaldı ki o isimleri de fazlası ile yıprattıklarını düşünüyoruz...)

8 İLÇE KAALE BİLE ALINMIYORSA ORADA DURMAK LAZIM

Genel merkez tarafından ciddiye bile alınmayan bu isimlerin siyasi meşruiyetleri bize göre bitmiştir. Seçim arifesinde il başkanının değiştiği bu hassas siyasal  iklimde sonuç alınamayacağını 7 yaşındaki çocuğun dahi bileceği ütopik talebin altına imza atan CHP Şahinbey, Nizip, İslahiye, Karkamış, Nurdağı, Araban, Yavuzeli ve Oğuzeli ilçe başkanlarının bu basiretsizlikleri ve kaale alınmayışları normal karşılanamaz. Bu arkadaşlarımızın vakit geçirmeksizin ve derhal yönetimleri ile birlikte istifa etmeleri siyasi ahlakın da bir gereğidir. O koltuklarda bir dakika bile oturmamaları Gaziantep’in siyasi geleceği açısından da son derece elzemdir Genel merkezin takmadığı, umursamadığı, dikkate almadığı, önemsemediği bu örgütlerle seçime gidilmez.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI DA HAVLU ATTI

Öte yandan, yurthaberler.net ve devhaber.net'ten deneyimli gazeteci Murat Güreş'in ittifakın basın toplantısında muhataplarına yönelttiği  “kırmızı çizgi” sorusu ile gündem olan ve şu ana kadar devam edip gelen  çelişki hâl canlılığını korudu. Bu sorunun Karakuş ve Sucu tarafından ayrı ayrı yanıtlanması ama çelişmesi CHP ile İyi Parti ittifakının Gaziantep düzeyinde can yakıcı biir durum oluşturması Serkan Karakuş'un da siyasi yeterliliğini sorgulanır hale getirmiştir. Öte yandan bu da yetmemiş gibi hem kendi partisinin, hem de sosyal demokratların büyük tepkisi ile karşılan Bekir Öztekin’in ittifakın büyükşehir belediye başkanlığı tartışmalarında durumu yönetemeyen İYİ Parti İl Başkanı Serkan Karakuş da siyaseten kendi kendisini ne yazık ki bitirmiştir. İttifak içerisinde ismi tartışmalı hale gelen Karakuş, seçime giden sürecin teslim edilmesi halinde kazanımdan çok, durumu kaybettirecek bir kişilik haline geldi. “Yakın çevresinin söylemlerine göre, her şeyi en iyi ben bilirim tutkusuna kapıldı. Konuşmalarında sınırı ve ölçüyü ayarlayamadı” diye eleştirilen (Bknz gaziantep27.net Haftaya Bakış)  Sn. Karakuş da yol yakınken, bu işi bilenlere devretmeli diye düşünüyoruz.

Şu zorlu yarış, adına ittifak denilen bu örgüt/teşkilat, adına ne derseniz deyin bu yapı ile bir adım ileriye taşınamaz.

Taşınırsa ne olur?

Torunlarımıza anlatacağımız bir hezimet, tarihi bir fark ortaya çıkar.

Bunu görmek için şunun şurasında 76 gün kaldı.

Nisan 1 şakası olmayacağı gün gibi aşikar…

 

14.01.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR