Gaziantep’te Dört Koldan Destek Müjdeleri!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, metrodan konuta, evlilikten doğuma kadar pek çok alanda güzel haberler vererek, “Farklı sürprizler de olacak” ifadesiyle vatandaşa umut dolu mesajlar iletti.
Takvim.com.tr Özel İçerik Editörü Mehmet Özkan’a özel röportaj veren Şahin, Gaziantep’in sosyal projeler ve altyapı yatırımları açısından yoğun bir dönemden geçtiğini belirtti. Şehrin geleceğine yön verecek temel projeleri ise aşağıdaki gibi sıraladı:
METRO HAYALİ GERÇEK OLUYOR
Metro projesine dair bilgiler veren Şahin, uzun süredir üzerinde çalıştıkları hattın temelinin bu dönemde atılmasını hedeflediklerini söyledi:
“Şehir Hastanesi’nden GaziRay bağlantısına kadar uzanacak metro için ciddi bir olgunlaşma aşamasındayız. Deprem ve pandemi olmasaydı, temeli çoktan atılmıştı. Ulaştırma Bakanımız da projeye olumlu yaklaşıyor.”
GENÇ EVLİLERE TAM DESTEK: BEYAZ EŞYA, DÜĞÜN, NİKAH ÜCRETSİZ
Aile Yılı kapsamında gençleri evliliğe teşvik edecek adımlar attıklarını belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“Beyaz eşyadan düğün organizasyonuna, nikah ve fotoğraf hizmetine kadar tüm ihtiyaçlar ücretsiz. Gazikonut projemizde yeni evliler de konut kuralarına katılabiliyor.”
Başkan, Gazikonut’un her altı ayda bir 1000 konut ürettiğine vurgu yaparak, genç çiftlerin bu kuralara dahil edilmesinin önemini dile getirdi.
YENİ DOĞANLARA “HOŞ GELDİN MİNİK HEMŞEHRİM” DESTEĞİ
Gaziantep’te doğan her bebek için çeşitli destekler sağladıklarını anlatan Şahin, “Hoş geldin minik hemşehrim” projesi ile ailelere doğum sonrası yardım paketleri ulaştırıldığını aktardı.
“Tüp bebek desteğimiz var. Hamilelikte ‘Anneye Süt, Bebeğe Can’ projemiz ile prematüre doğumları önlemeye çalışıyoruz. Bebek büyüdüğünde kreş, çocuk kütüphanesi ve okul destekleri devreye giriyor.”
41 YILLIK EVLİLERE UMRE HEDİYESİ
Aileyi merkeze alan desteklerin sadece genç çiftlere değil, ömür boyu süren birlikteliklere de sunulduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
“41 yıllık evli çiftlerimize umre hediyesi veriyoruz. Aile değerlerini korumak ve takdir etmek bizim için çok önemli.”
GAZİANTEP, SPOR VE TURİZM MERKEZİ OLMAYA ADAY
Gastronomi ve kültürel zenginliğe ek olarak Gaziantep’in turizmde de büyük hedefler koyduğunu anlatan Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“500 çeşitlik mutfağımız sadece kebaptan ibaret değil. 22 müze, 5 antik kent, inanç durakları, doğa ve karavan turizmi ile Asya’dan gelen turistleri şehrimize çekmeyi amaçlıyoruz.”
Gaziantep, Ziraat Türkiye Kupası Finali’ne ev sahipliği yapacak olmanın yanı sıra şehirdeki spor ekonomisi ve festivalleri ile misafirperverliği ile de dikkat çekti:
“Bu şehir, sadece sanayi değil; aynı zamanda kültür, spor ve turizmin de başkentlerinden biri.”
“BU ŞEHİR HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİR”
130 kilometreden dağları delerek su getirdiklerini hatırlatan Şahin, en zorlu projelerin bile azimle başarıya ulaştığını belirtti.
“Su bizim için hayaldi, gerçek oldu. Aynı inançla metro ve diğer projelerimizi