SPOR

Gaziantep FK’da Alt Yapı Yükselişi ve Hedefler

10 MİLYON’A 150 MİLYON SÖZÜ

Üç ay önce Gaziantep Futbol Kulübü Alt Yapı Koordinatörlüğü görevine atanan Kürşat Daloğlu, Gaziantepspor ve diğer Süper Lig takımlarında oyunculuk ve teknik direktörlük tecrübesi bulunan bir isimdir. Daloğlu, Gaziantep Futbol Kulübü alt yapısında U19 ve U9 kategorileri de dâhil olmak üzere toplam yaklaşık 10 takımın bulunduğunu belirtti. Bu takımlarda yaklaşık 300 sporcu yer almakta. Daloğlu, genç futbolcuların potansiyel transfer değerinin yüksek olduğunu ifade ederek, bunun ilk örneğinin Batmanspor’dan Sivasspor’a geçen Yunus Emre Konak olduğunu belirtti. Yunus Emre, 5 milyon Euro karşılığında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brentford’a transfer oldu.

Teknik Direktör Daloğlu, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun’un genç futbolcular konusunda deneyimli bir teknik adam olduğunu vurguladı. Daloğlu, görevine başladığı günden bu yana U19 takımının ligde 4. sıraya yükseldiğini, şampiyonluk mücadelesi verdiğini ifade etti. “Gerçekten takımımız her geçen gün daha iyi bir performans sergiliyor. Bu nedenle Gaziantep FK’ya teşekkür ediyorum,” dedi.

GAZİANTEP FK’NIN ALT YAPISINDA DA YUNUS EMRELERİ YETİŞTİRİRİM

Kürşat Daloğlu, Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz’a kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Daloğlu, 300 genç futbolcuya yılda 10 milyon TL harcama taahhüdünde bulunduğunu aktararak, bu bütçe ile Batmanspor’da görev yapan genç yeteneklerin nasıl keşfedilip, yüksek bedellere transfer olabileceğini örnekledi. Daloğlu, Gaziantep Futbol Kulübü kadrosunda bulunan 15 yabancı futbolcunun, döviz kaybına yol açtığını bunun yerine kendi alt yapısından bir veya iki futbolcu yetiştirmenin, kulübe maddi kazanç sağlayacağını belirtti.

MERHUM ASIM ATMAZ MODELİ

Daloğlu, Gaziantep Futbol Kulübü tarihinde milyonlarca dolara satılan futbolcuları hatırlatarak, bu isimlerden bazılarını anımsattı. Ünal Kahraman, Cenk Tosun, Tabata, İsmail Köybaşı ve İbrahim Toroman gibi önemli oyuncuların Türk futboluna kazandırıldığını vurguladı. Daloğlu, merhum Asım Atmaz’ın modelinin günümüzde de uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

ASIM ATMAZ KİMDİR?

Asım Atmaz, 1958 yılında Gaziantep’te doğdu ve 12 yaşında Gaziantepspor’un minik takımında futbola başladı. 1973 yılında amatör lisansla A takıma yükseldi. Futbol kariyerini 1981 yılına kadar Gaziantepspor’un amatör ve A takımlarında sürdürdü.

AİLESİ FUTBOL OYNAMASINA İZİN VERMİYORDU

Asım Atmaz’ın futbol oynamasına ailesi karşı çıkmıştı. Ailesinin engelleri nedeniyle profesyonel bir sözleşme imzalayamadan çeşitli kulüplerden gelen teklifleri değerlendirmek zorunda kalmıştı. Bu süreç, onun futbol kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu.

SAKATLIĞI YEŞİL SAHALARDAN UZAKLAŞTIRDI

1981’de geçirdiği ağır bir sakatlık, Atmaz’ın futbol hayatına son verdi. Ancak bu olay, futbol sevgisini ve Gaziantepspor’a hizmet etme arzusunu sonlandırmadı.

YÖNETİCİLİĞE FAHRİ OLARAK BAŞLADI

1983–1984 sezonunda Gaziantepspor’da fahri olarak yönetici olarak görev yapmaya başladı. 1984-1985 sezonunda resmi yöneticilik görevine geldi ve Gaziantepspor’a 21 yılı aşkın bir süre hizmet etti.

B

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu