"GASKİ BU AÇIKLAMA İLE SORUMLULUKTAN KURTULAMAZ"

GASKİ yoldaki çökmenin nedenini açıkladı, eski müdür Ateşoğlu, gerekçenin kabul edilemez olduğunu ifade etti...

"GASKİ BU AÇIKLAMA İLE SORUMLULUKTAN KURTULAMAZ"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü, Yeni Stadyum kavşağında bulunan karayolundaki çökme, şehrin bir kısmını besleyen 900’lük ana içme suyu boru hattında meydana gelen arızadan kaynaklandığını bildirdi.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, bugün Yeni Stadyum kavşağındaki karayolunda meydana gelen çökme dolayısıyla kamuoyunu bilgilendirdi.

Sönmezler, yaşanan talihsiz olayla ilgili şu bilgileri verdi: “Tugay-Beykent arasındaki yol üzerinde stadyum kavşağına yakın bir mevkide şehrin bir kısmını besleyen 900’lük ana içme suyu boru hattında arıza meydana gelmiştir. Arıza bölgesinde oluşan hasardan yol çökmesi oluşmuş, yaşanan olaydan dolayı 2 araç etkilenmiştir. Hattın beslediği bölgeler herhangi bir su kesintisi yapılmadan, farklı hatlardan beslenmiştir. Hattın onarımı çalışmaları hızlıca devam etmektedir.  Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

AÇIKLAMA TATMİN EDİCİ BULUNMADI 

Öte yandan Eski  Belediye Sular İdaresi Müdürü Şahin Ateşoğlu GASKİ'den gelen, bu açıklamanın kendilerini sorumluluktan kurtarmayacağına dikkat çekerek, " Yoldaki 900 lük boru hattı arızasını bahane etmesi Belediyeyi sorumluluktan kurtarmaz.GASKİ'nin iddiası doğru olsa bile gidiş-geliş otoban şeklinde yapılan,gidiş-geliş yoğun trafiğin olduğu yolda 900 lük boru hattının geçisi özel olarak yapılan menfezlerle dizayn edilir.Boru hattı geçişi yoldan korunmalı ve yola temas etmemeli,patlama halinde yolun iki tarafındaki drenajlara yönlendirilmelidir.Olayın;boru arızası diye tesadüfi ve herkesin kabullenilmesini istemek bunların eksiklerini,yetersizliklerini,teknolojiye uymayan hatalarını,mütahitlerin hırsızlıklarını örtmek için uyguladıkları metottur.Şimdiye kadar kentte böyle bir olay olmamıştır.Çünki beton boru hatlarının kent içerisindeki geçişleri özel teknolojiyle gerçekleştirilmiştir.Bu olay burada bitmez.Olay yerine gidip rapor hazırlayıp kamuoyu ile paylaşacağım...

 

4.01.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR