FLAŞ GELİŞME: GAZETECİYE SALDIRI DAVASI'NDA VERİLEN KARAR İSTİNAFTA BOZULDU

Gaziantep’te, İleri Gazetesi sahibi Mahmut Özkılıç’ın vurulması olayını azmettirdiği gerekçesi ile 20’şer yıl cezası alan Sadık Onur Mert ve Selçuk Yiğit’in cezaları istinaf mahkemesinde bozuldu.

FLAŞ GELİŞME: GAZETECİYE SALDIRI DAVASI'NDA VERİLEN KARAR İSTİNAFTA BOZULDU

 

Gaziantep’te yerel olarak yayımlanan İleri Gazetesİ'nin imtiyaz sahibi Mahmut Özkılıç 27 Nisan 2018'de evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaralanmıştı.

4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Sadık Onur Mert ve Selçuk Yiğit, 20’şer yıl hapis cezası almıştı .İstinaf Mahkemesi cezayı orantısız ve çok bularak kararı bozdu.

Yüksek mahkeme aynı şekilde, 16 yıl 7 ay ceza alan hükümlü Yılmaz Duman ve İrfan Güçyetmez'in cezalarını da çok bularak kararı bozdu. Duman ve Güçyetmez'in cezaevinde kaldıkları süre gözönüne alındığında tahliye olma ihtimalleri de artmış oldu.

GGC BAŞKANI AY, AYNI OLAYDAN DOLAYI 3 AYDIR TUTUKLU

İki sanığa verilen 20'şer yıl hapis cezasının ardından bu bosya daha sonra tekrar açılmış ve ilgili mahkemede tanık olarak dinlenen Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, sanık pozisyonuna getirilmiş ve tutuklanmıştı. Yaklaşık 3 aydır E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu olarak bulunan İbrahim Ay’ın duruşması 8 Aralık 2022’de yine 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

İstinaf Mahkemesi'nin, bozma kararının ardından, Gaziantep kamuoyunun gözü bu davada olacak.

20.09.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR