ELEKTRİK FATURASI EV KİRASINI GEÇTİ

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya, son elektrik zammından sonra artan elektrik faturalarının vatandaşı perişan ettiğini söyledi.

ELEKTRİK FATURASI EV KİRASINI GEÇTİ

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya, son elektrik zammından sonra artan elektrik faturalarının hem vatandaşları hem de esnafı zor durumda bıraktığını ifade ederek,  “Elektrik faturaları kabusa dönüştü. Bu faturalarda yakılan elektrik değil adeta vatandaşımız ve esnafımız oluyor.” dedi.

Tarifeli fiyatlandırma sisteminin devreye girmesinin ardından  esnaf ve vatandaşın elektrik faturalarını ödeyemeyecek duruma geldiğini vurgulayan Kaya soruna acil çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Zamların hem vatandaşların ve esnafın belini büktüğünü belirten Kaya, “Asgari ücretin açıklanmasının üzerinden uzun zaman geçmeden verilen zam fazlası ile alınmaya başlandı. Asgari ücrete büyük zam yaptığını belirten hükümet şimdi yüksek enerji faturaları ile verdiğini geri alıyor. Maalesef bu zamlar ile hem vatandaşın hem de esnafın beli bükülüyor” dedi.

Elektrik faturaları aylık kirayı geçmeye başladı

Gelen yüksek elektrik faturalarının pek çok işletmenin kirasını geçmeye başladığına vurgu yapan Kaya, tarifeli fiyatlandırma sisteminin vatandaşa yük getirdiğini belirtti. Kaya, “Türkiye’de ilk defa küçük esnaf ve vatandaşların büyük kısmı elektrik faturasını ödeyememe durumu ile karşı karşıya. Maalesef iki üç katına çıkan faturalar yüzünden işletmeler kapısına kilit vuruyor.” dedi.

Hükümet, yüksek elektrik faturalarını enerji şirketlerinin sorunuymuş gibi davranarak işin içinden çıkmaya çalışıyor”  diyen Kaya, “Bu esnafı ve vatandaşlarımızı adeta yakan faturalar hükümetin yanlış politikalarının sonucudur. Bu faturaların sorumlusu hükümetin politikalarıdır. Hiç kimse bu sorumluluktan kaçmamalı ve vatandaşın, esnafın ödeyemediği faturaları görmezden gelmemeli. Hükümet ve yerel yönetimler uygun bir formül ile bu faturaların belli bir miktarına destek çıkmalıdır.” diye konuştu.

31.01.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR