CHP'DE ŞOK GELİŞME: İL KONGRESİ OLMAYABİLİR, İLÇE BAŞKANLIKLARINA ATAMA YAPILACAK !..

CHP'de il başkanlığına atanan kayyum heyetinin partiyi 45 gün içinde kongreye götürmesi bekleniyordu. Ancak 15 Aralık 2020'de genel merkezin yayımladığı genelgeye göre bu şimdilik mümkün görünmüyor...

CHP'DE ŞOK GELİŞME: İL KONGRESİ OLMAYABİLİR, İLÇE BAŞKANLIKLARINA ATAMA YAPILACAK !..

CHP Gaziantep il ve ilçe başkanları ve yönetim kurullarının görevden alınmasından sonra aylar süren bir bekleyişe girilmişti. MYK, geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla Neşet Uçar ile birlikte; Hasan Özgür Girişken, Mustafa Doğan, Ufuk Ayşe Kepkep, Vijdan Aktaş, Hacı Ahmet Taşdelen ve  Ali Şimşek'ten oluşan 7 kişilik geçici yönetim kurulu görevlendirmişti.

Gözler şimdilik Neşet Uçar, Hayri Sucu ve Reis Reisoğlu'nun yarışması beklenen ve tüzük gereği 45 gün içinde yapılması öngörülen il kongresine çevrilmişti. Ancak, CHP Genel Merkezi'nin 15 Aralık 2020 tarihinde yayımladığı genelgeyle parti örgütlerine pandemi koşullarında kongre yapılmayacağı iletilmişti.

CHP İl Başkanı Neşet Uçar, geçtiğimiz günlerde Ankara'da  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında düzenlenen Güneydoğu il başkanları toplantısına katıldı. Hatta genel başkan Kılıçdaroğlu, Neşet Uçar'ı toplantıdan bir gün öncesinde davet ederek TBMM'de 2 saate yakın bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşmede partinin, kentin her yerine dokunmasını, meslek ve esnaf odaları, STK'lar, hemşehri dernekleri, kanaat önderlerine dokunmasını istedi.

Görüşmeden çıkan sonuca göre Gaziantep İl  Başkanlığı için şimdilik bir kongrenin gündemde olmadığı, ilçe başkanlıkları için genel merkezden 5'er kilişik yönetimler atanacağı ortaya çıktı. 

17.04.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR