YEREL YÖNETİMLER

BU HAMUR DAHA ÇOK SU KALDIRIR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı İkinci Birleşimi gerçekleştirildi. 52 maddenin görüşüldüğü toplantıya Tugay Arazisi ve Celal Doğan Tesisleri Arazisi’nin düzenlendiği maddeler damgasını vurdu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı İkinci Birleşimi Osman Toprak Başkanlığında gerçekleştirildi. 52 maddenin görüşüldüğü toplantıya Tugay Arazisi’nin düzenlendiği 35 ve Celal Doğan Tesisleri Arazisi’nin düzenlendiği 29. Maddeler damgasını vurdu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı İkinci Birleşiminde oy çokluğu ile alınan karara göre, tartışmalı Tugay Arazisi yerine ‘Millet Bahçesi’ yapılacak. Ağaçlık alanlar bozulmadan korunarak halka açık park, piknik alanı ve millet bahçesi olarak değerlendirilirken, ‘Ağaçsız alan’ olarak adlandırılan ve halihazırda askeri tesis ve binaların bulunduğu kısımlar ise imara açılıp, açık ihale usulüyle satılacak.

İDARİ YARGI “DUR” DEMİŞTİ

Büyükşehir belediye meclisinin Mayıs ayı ikinci toplantısına ‘Tugay Arazisi’ tartışmaları damga vurdu. Daha önce benzer bir meclis kararı muhalefet partilerine mensup üyeler tarafından yargıya taşınmış ve yürütmenin durdurulması kararı çıkmıştı. Büyükşehir Belediyesi yargının durdurma gerekçelerini, muhalefet, Tugay Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve sivil toplum örgütlerinin itiraz ve çekincelerini dikkate alarak yaptığı düzenlemelerin ardından tasarıyı yeni şekliyle tekrar meclise getirmişti.

ASKERİYE TAŞINACAK

Meclisten geçen kararla, Hükümetin “Şehir içerisindeki askeri alanların şehir dışına taşınması” yönündeki karar ve uygulamalarına istinaden, Gaziantep Tugay Arazisinde bulunan askeri yerleşke şehir dışına taşınacak. Boşalan askeri bölge Millet Bahçesi, piknik, konut ve ticaret alanları olarak değerlendirilecek.

YILMAZ KİREÇ: TARİH ÖNÜNDE YARGILANIRSINIZ, KARAR YASALARA AYKIRI

Maddenin görüşülmesi sırasında CHP Grubu adına madde aleyhinde söz alan Meclis Üyesi Yılmaz Kireç “Bu maddeyi daha önce getirdiniz. Bütün Gaziantep halkı, STK’lar, Milli Savunma Bakanlığı ve hatta Tugay Komutanlığı itiraz etti. Konu yargıya gitti ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme kararı kesindir ve idareye emir niteliğindedir. Mahkeme kararının etrafından dolaşarak yaptığınız bu iş yasaya aykırıdır. Anayasaya aykırıdır. Mahkeme kararları herkesin uymak zorunda olduğu kararlardır. İstisnası yoktur. Grubunuzdaki avukat üyeler bunu bilir.” İfadeleri ile itirazlarını dile getirdi.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu