GÜVENLİK

Bayramda 19 Can Kaybı, 2499 Yaralı! Dikkat!

Bakan Yerlikaya, tatilin ilk günlerinde toplam 19 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 499 kişinin yaralandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamayla, 30 Mart 2025 Pazar günü gerçekleşen trafik kazalarına dikkat çekti. Açıklamasında, “Ramazan Bayramı tatilinin ikinci gününde (Pazar) 709 trafik kazası meydana geldi. Ne yazık ki 14 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1280 vatandaşımız ise yaralandı. Yollar bizleri bir araya getirmek için var, ayırmak için değil” şeklinde ifadeler kullandı.

Bayram boyunca meydana gelen kazaların bilançosunu paylaşan Yerlikaya, ilk iki gün içinde (Cumartesi ve Pazar) toplamda 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 499 kişinin de yaralandığını belirtti.

Trafik Denetimleri ve Uyarılar

Bakan Yerlikaya, trafik denetimlerinin sürdüğünü vurgulayarak, bayram tatilinin ikinci gününde yapılan denetimlere ilişkin bilgi verdi. 30 Mart 2025 tarihinde 420 bin 737 aracın kontrol edildiğini, bunlardan 22 bin 310 araca hız ve radar kontrollerinin yapıldığını, 18 bin 49 araca ise farklı işlemlerin uygulandığını açıkladı.

Denetimlerin sadece ceza kesmek amacı taşımadığını, asıl amaçlarının kazaları önlemek ve can kayıplarını en aza indirmek olduğunu ifade eden Bakan, trafik kurallarına uyulması çağrısında bulundu.

Yaralılara Acil Şifa, Hayatını Kaybedenlere Rahmet

Bakan Yerlikaya, yaşamını yitiren vatandaşlar için Allah’tan rahmet dilerken, yaralılar için acil şifalar temennisinde bulundu.

Bakanın paylaştığı bu üzücü veriler, bayram tatilinde artan trafik kazalarına ve can kayıplarına karşı daha dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. Bayram döneminde sevdiklerimizle beraber mutlu anlar yaşamak için yollarda güvenliğin ihmal edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu