Antep Kızılay'ı Gaziler Günü'nü unutmadı

Antep'e verilen "Gazi" unvanının en kıymetli gününde, 19 Eylül Gaziler Günü'nde Kızılay Gaziantep Şubesi, vatan için canlarını ortaya koyan Gazilerimizden minnetle bahsetti.

Antep Kızılay'ı Gaziler Günü'nü unutmadı

 

 

Eski adıyla Hilal-i Ahmer Cemiyeti ve yeni da Kızılay, 150 yılı aşkın zamandır ayrım gözetmeksizin yardım ve kurtarma faaliyetlerini sürüdüyor. Kızılay'ın Gaziantep Şubesi de 19 Eylül Gaziler Günü'nde geçmişten bugüne tüm Gazilerimizin gününü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bir fotoğrafıyla kutladı. Türk Kızılayı Gaziantep Şubesi, kutlama mesajında "Vatanı ve milleti için canlarını ortaya koymuş gazilerimize minnettarız" ifadesine yer verdi. Öte yandan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla il genelinde resmi tören ve kutlama programlarının gün boyu devam edeceği öğrenildi.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e bundan 98 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de MAreşal rütbesiyle Gazi unvanı verildi. Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından Batı Cephesi Kumandanı İsmet Paşa ile Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa'nın Ednirne ve Kozan Milletvekili sıfatıyla TBMM'ye ve telgrafla gönderdiği önergenin ardından Atatürk'e verilen unvan, geçen onyılların içinde çok sayıda savaştan yaralanarak çıkan Türkiye Cumhuriyeti Gazileri için de büyük bir anlam kazandı. Daha önce 2004 yılında Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe giren yasayla, her yıl 19 Eylül'de Gaziler Günü resmi törenlerle kutlanıyor.

19.09.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR